Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Németországban milyen vizsgála...

Németországban milyen vizsgálatokat fizetnek a terhes nőknek és mit kell saját zsebből fizetni?

Figyelt kérdés
Érdekelne hogy körülbelül mire számítsak, mire kell majd pénzt félre rakni, mivel Németországban élünk.

2021. jan. 30. 18:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezt itt senki sem fogja tudni megmondani. Felhívod a Krankenkassédat és megmondják. Mindegyik más dolgokat fizet. Meg attól is függ, hogy mire kötsz zusatzversicherungot.
2021. jan. 30. 18:24
 2/7 anonim ***** válasza:
Milyen biztosításod van?
2021. jan. 30. 18:28
 3/7 A kérdező kommentje:
Aok Rheinland/Hamburg nál vagyok, nincs semmilyen Zusatzversicherungom.
2021. jan. 30. 18:34
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Vagy megtalálod a honlapján, vagy megnézi neked az orvos is akár. Én pl tkk-nál vagyok, a fogorvos mondja mindig hogy pl csak elöl fizet kerámiát, hátul csak amalgám tömést(énnis csodálkoztam hogy van még ilyen), és hátul nekem kell fizetni ha szépet akarok.

Vagy pl. A csontkovácsnál mindták, hogy náluk nem fizet bele a kezelésbe, de pl az sbk fizet évente párszor 30 eurót ami kb a fele.

2021. jan. 30. 18:43
 5/7 anonim ***** válasza:

Én csak az eddigi saját tapasztalatomat tudom mondani. Ahova járok nőgyógyász ott a 12-20-30 hetes uh ingyenes, minden további 50€.

Mi a harmony tesztet csináltattuk meg (triszómiák és kromoszóma rendellenességet néz, megmondták a nemét) az 300€ volt+ 100€-t kért a nődoki a vérvételért. 23 hetes vagyok. Eddig ezeket kellett fizetnem. Egyszer voltam ügyeleten (pont az én klinikám volt ügyeletes) nem kellett fizetni, egyszer sos-be tudtak fogadni és akkor se kértek semmit pedig volt uh. Minden uh alkalmával kapok 3 képet. 20 hetesre jöhetett csak be jelen helyzetben apuka. Szóval úgy gondolom, hogy mi eddig nem fizettünk túl sokat. Persze klinika és betegbiztosító függő az egész. Én az aok-nál vagyok. A hebamme-t is fizeti a biztosító (azthiszem fixen valahány alkalmat) hozzánk ugy egy hónap múlva jön először ha nincs problémám.

2021. jan. 30. 21:14
 6/7 A kérdező kommentje:
És mondjuk genetikai" ultrahang-vizsgálatot fizet a biztosító? Ahol meg nézik a baba belső szerveit hogy minden rendesen fejlődik e?
2021. jan. 30. 21:54
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem nem kellett fizetnen érte. De az az ultrahang szerintem közel se olyan volt mint otthon. Bàr nincs viszonyítási alapom. Csak mások mesélik hogy 20 percig is eltart, nekem itt 5 perc volt kb.

Most a 20 hetes volt alaposabb egy picit mert apának elmondott mindent, külön kis lábujjait megmutatta, fütyit stb. Velem nem ilyen közlékeny a doki. Úgy kell kérdezni mindent.

2021. jan. 31. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!