Németországban milyen vizsgálatokat fizetnek a terhes nőknek és mit kell saját zsebből fizetni?
Vagy megtalálod a honlapján, vagy megnézi neked az orvos is akár. Én pl tkk-nál vagyok, a fogorvos mondja mindig hogy pl csak elöl fizet kerámiát, hátul csak amalgám tömést(énnis csodálkoztam hogy van még ilyen), és hátul nekem kell fizetni ha szépet akarok.
Vagy pl. A csontkovácsnál mindták, hogy náluk nem fizet bele a kezelésbe, de pl az sbk fizet évente párszor 30 eurót ami kb a fele.
Én csak az eddigi saját tapasztalatomat tudom mondani. Ahova járok nőgyógyász ott a 12-20-30 hetes uh ingyenes, minden további 50€.
Mi a harmony tesztet csináltattuk meg (triszómiák és kromoszóma rendellenességet néz, megmondták a nemét) az 300€ volt+ 100€-t kért a nődoki a vérvételért. 23 hetes vagyok. Eddig ezeket kellett fizetnem. Egyszer voltam ügyeleten (pont az én klinikám volt ügyeletes) nem kellett fizetni, egyszer sos-be tudtak fogadni és akkor se kértek semmit pedig volt uh. Minden uh alkalmával kapok 3 képet. 20 hetesre jöhetett csak be jelen helyzetben apuka. Szóval úgy gondolom, hogy mi eddig nem fizettünk túl sokat. Persze klinika és betegbiztosító függő az egész. Én az aok-nál vagyok. A hebamme-t is fizeti a biztosító (azthiszem fixen valahány alkalmat) hozzánk ugy egy hónap múlva jön először ha nincs problémám.
Nekem nem kellett fizetnen érte. De az az ultrahang szerintem közel se olyan volt mint otthon. Bàr nincs viszonyítási alapom. Csak mások mesélik hogy 20 percig is eltart, nekem itt 5 perc volt kb.
Most a 20 hetes volt alaposabb egy picit mert apának elmondott mindent, külön kis lábujjait megmutatta, fütyit stb. Velem nem ilyen közlékeny a doki. Úgy kell kérdezni mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!