Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem érzem magam boldog várandó...

Nem érzem magam boldog várandós nőnek. Más is érezte magát sz@r embernek már az elején?

Figyelt kérdés

Sziasztok

11 hetes vagyok

Volt már tavaly egy vetélésem a 8.héten, viszont most bennem növekszik egy életerős baba aki már 11 hetes, és nagyon remélem, hogy vele nem is lesz semmi baj, de nekem annál nehezebb most ez az állapot.

Azt hittem ez egy boldog baba várás lesz, de már kezdek kétségbe esni. Minden sz@r embernek érzem magam mert a rosszul létek miatt minden csúnya dolog eszembe jut már és azt érzem ha ez így marad én nem bírom még hónapokig ezt csinálni....

9 hetesen ügyelet majd onnan sürgősen kórház ugyanis 240 volt a vérnyomásom. Befektettek, kaptam gyógyszert, 3 nap múlva haza engedtek. Azóta is 4xer 1 dopegytet szedek. Annyira megviselt, hogy 1 hétig szédültem, fájt a fejem, azt hittem össze esek. Nem tudtam a szemem se kinyitni. Mindenben segítsegre szorultam. Lassan hozzá szokott a szervezetem, közben irtak fel aszpirin protectet is azt is elkezdtem szedni.

Már már kezdtem jobban érezni magam amikor is mostanában heves szívdobogás kíséri minden napjaim, de csak ha fekszem, pihenek. Jövök megyek csinálom a dolgom akkor nem érzem rosszul magam. De ha leülök vagy eljon az este, minden szív verésem fájdalmasan érzem, néha már a mellkasom is belefájdul meg a hátam is. A vérnyomásom már normális, csak erősen érzem a szívveréseim. Ami megijeszt.

Délután pihenés közben a semmiből kezdtem el szédülni, éreztem húz a fejem, hogy mindjárt elájulok, pedig semmit sem csináltam. Gyorsan felpattantam. Azóta nehezen tudok megnyugodni.

Nem értem miért van. Ha szóvá teszem az orvosnak neki minden normális.

A sírógörcs kerülget minden nap. Soha nem voltam ennyire rosszul. Soha nem volt ilyen halálfélelmem. Nem látom a fényt az alagút végén, mindig a félelem van rajtam.

Nem is tudom elfoglalni magam. Veszélyesztetett terhesként minden napom itthon töltöm.

Párom dolgozik reggeltől estig. A környéken pedig még senkit sem ismerek, ugyanis nem rég költöztem hozzá, a szülő városomtól 200kmrel arrébb.

Minden nap a gondolataim rabja vagyok.

Hogy tudnám elhesegetni a rossz gondolatokat? Hogyan lehet megbírkózni ezekkel a dolgokkal?

Más is érezte ezt vagy én vagyok már most egy sz@r ember? :(

Köszönöm előre is a válaszokat.

28/N

2021. jan. 27. 16:34
 1/6 anonim ***** válasza:
49%
Foglald le magad vmi hobbival.pl elég gazdag a szókincsed, áll neki regényt írni. Az a baj, hogy túl sokat agyalsz...
2021. jan. 27. 16:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan nem gondolhatod hogy mindenki mosolyogva hassimizos magazin kismama?

Mindenki a saját személyiségének és élethelyzetenek megfelelően éli meg a terhességet is. A második terhességem elején mikor az elsőszülött kis totyogom se hagyott békén pedig én is szarul voltam hát nekem is megfordult egy két dolog a fejemben. De ezek nem a gyerekről szólnak, hanem a rossz közérzettol, hogy szenvedsz.

Remélem hamarosan jobban leszel.

2021. jan. 27. 16:55
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is mindig van valami bajom a 8.hét óta, vannak jobb, rosszabb napok, jelenleg éjszaka a lábfájdalomtól már két hete alig alszok, vizesedek, ezért sószegény, fehérjedús étrendet tartok, a baba nyomja nagyon a gyomrom, reflux gyógyszer mellett is fáj a gyomrom, nehezen kapok levegőt, de mikor érzem hogy mocorog a kislányom arra gondolok, hogy ez a szükséges rossz ahhoz, hogy ő legyen nekem így elviselem. Azzal nyugtatom magam, hogy ez az állapot se tart örökké, ahogy a kezdeti hányinger, hányás is abbamaradt 14 hetesen, ezek is el fognak múlni, maximum 11 hét múlva.

29 hkm

2021. jan. 27. 16:56
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg keress egy hobbit hogy ne agyalj annyit.

14hetes vagyok eddig 3x voltam vérzés miatt kórházban egyszer bent is fogtak. 5hete olyan szarul vagyok hogy semmit nem bírok enni csak ropit,banánt és talán 10 kanál levest.(ez egy napi kajám 5hete!) A savam és az epém is szar.

Van már egy kisfiam vele sokkal könnyebb terhességnél volt de nem minden mentes. És 4 vetélésem is volt.

Én is ágynyugalomban vagyok(amíg a fiam meg nem jön az oviból)

Nekiálltam karácsonyra angyalkákat horgolni hogy ne kattogjon annyit az agyam és amúgy is kértek egy karácsonyfára valót meg még karácsonyi vásárba is csinálok legalább 200at amit anyukám elad.

Nekem se egyszerű de ha hagynám hogy bedepizzek akkor a fiam szívnak na meg én.

Írj naplót vagy kezdj valami olyanba ami érdekel. Sokat javít a közérzeten.

2021. jan. 27. 18:18
 5/6 anonim ***** válasza:

Én sem élveztem a terhességet annyira. A covid is akkor jött be, a négy fal közé kényszerültem. Mi is költöztünk, új környék, Dobozok, felfordulás, de nem nagyon hajolgathattam, emelhettem, pakolhattam, keményedések miatt és

mert a méhlepény rajta volt a méhszájon. Sokat kattogtam én is. Nekem ami segített: friss levegō!! Amikor tudsz sétálj vagy levegőzz.

Tartsd a kapcsolatot családdal, barátokkal. Én majdnem mindennap telefonáltam vagy chateltem vlkivel.

Nézz youtuben videokat, van sok babás. Vagy sorozatokat pl.netflixen.

Olvass pl.ilyenkor még egy gagyi romantikus is feltölt.

Irogass listát, miket kell a babának beszerezni. Neten keresgélj.

Ha a párod hazaér, legyetek együtt. Kicsit babusgasson, bújjatok össze, beszêlgessetek. Mi pl. puzzlet raktunk ki, társasoztunk. Sokat nevettünk.

2021. jan. 27. 20:07
 6/6 anonim ***** válasza:
Vészes hányásom volt a szülés napjáig,kb 3 hónapot töltöttem összvissz kórházban,vizesedtem...utáltam az egészet. A szülés is 36 óra alatt zajlott le. Kb akkor élveztem mikor megtudtam. Persze ettől függetlenül boldogan vártam a kisfiam, de magát az állapotot gyűlöltem
2021. jan. 27. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!