Mit tegyek, hogy jobban megéljem a várandósságom?
Nagyon rég óta vágytam egy gyermekre, készültem az érkezésére. Miután megfogant a baba teljesen kétségbe estem, hogy akkor hogyan tovább, biztos, hogy jól meggondoltam-e, felkészültem-e egy ekkora feladatra.
Ráadásul a terhességem eleje nagyon nehéz is volt, a családom rosszul fogadta a gyermek érkezését, emellett rosszullétek gyötörtek a 19.hétig, 8 kilót fogytam.
Most már a 26.héten vagyok, a családom megbékélt, nagyon várják a csöppség születését, sok támogatást kapok tőlük és szerencsére a rosszulléteim is teljesen elmúltak.
Viszont lelkileg nem vagyok jól továbbra sem. Szerettem volna a terhességem minden percét kiélvezni, hiszen ki tudja megadatik-e mégegyszer ez a csoda az életemben. Próbálok meditálni, sok könyvet olvasni, készülni a pici érkezésére, de mégis úgy érzem, hogy nem kötődöm hozzá, nem szeretem. És ez nagyon rossz érzés 😔
Hogyan tudnék ezen változtatni? Mit kéne tennem?
Ezen valtoztatni nem nagyon tudsz, a kötődés idővel kialakul, nem szabad görcsösen erre koncentrálni hogy "márpedig nekem kötelező azonnal imádnom, oda kell hogy legyek érte, minden pillanatban rózsaszín felhő legyen". Ez nagyon rossz, hidd el. Főleg, ha majd szülés után jön a depi, lesznek mégrosszabb gondolataid, akkor mi lesz veled?
Én a terhességem alatt annyira ki voltam, hogy nem tudtam nyugisan elmenni sétálni, mert 10 perc után már pisilnem kellett, nem tudtam aludni, mert ő éjszaka bukfencezett mindig a hasamban, nem tudtam enni rendesen, vizesedtem meg ilyenek. Visszagondolva, viszont annyira nagyon hiányzik hogy ott ugráljon a pocakomban, nagyon szerettem terhesnek lenni, de akkor mégis másképp gondoltam :D fura ez.
Szóval csak nyugi, mindenhez idő kell, nyugodtan menj el babaruhákat nézegetni, kisszobát megtervezni, neveken gondolkozni, de ne erről szóljon minden perced, mert bele fogsz őrülni, hogy nem ugy van, ahogy előre elgondoltad.
Ez nem megy parancsszóra. Nem mindenki tud kötődni a magzathoz, nem ismered, nem tudsz róla semmit. Ez is normális, akár csak az, ha valaki rögtön földöntúli szeretet érez.
Én sem kötődtem kb semennyire a babához terhesen, pedig tervezett terhesség volt. Szerettem érezni ahogy mocorog odabent de ennyi. Aztán miután megszületett is idő kellett hogy kialakuljon, sokat emésztettem magam emiatt de mivel sokat olvastam a témában rájöttem, hogy minden normális amit érzek. Jött a szeretet magától anélkül, hogy észrevettem volna, akkor jöttem rá igazán mikor egy alkalommal nem volt velem, és úgy éreztem mintha hiányozna egy kezem.
Szerintem időre van szükséged. És ne görcsölj nagyon rá, az se jó..
Gratulálok! 😊
Én is így voltam az első terhessegemmel. Sőt, mikor megszuletett sem volt meg a kötődés, csak ellattam. KB. 4honap után fokozatosan alakult ki a kötődés.
Most várom a 2.babam,es ég és föld a kettő. 13 hetes múltam és folyton beteg vagyok, mivel az első szülöttem minden nyavajat hazahoz a bölcsiből. De, nagyon várom most a picit, örülök az egész terhességnek. Valószínű amit elrontottam a nagyobbnal, azt a kicsinel ki szeretném javítani.
Én is így érzem magam, bár meg csak a 16. héten vagyok. Tervezett baba volt, örülünk is neki, de nem érzem azt a rajongást iránta, amit más kismamák szoktak.
Minden esetre megnyugtatóak az itteni válaszok, mert komolyan azt hittem valami baj van velem, főleg anyukám miatt, aki egy tipikus ősanya, és már most gügyög a hasamnak, ha látogatóba jön, aztán megszól amiért én nem csinálom. :/ nekem valahogy nem jönnek ezek a mézesmázas mamikás érzések. Kaptam kismamanaplót is egy barátnőmtől, abban vannak ilyen “levél a kisbabának” részek, de valahogy nem látom értelmét, hogy egy magzattal levelezzek.
Minden esetre megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül ezzel. :)
Azóta megszületett a kismanó :-)
Ahogy először a karomban fogtam megváltozott minden!
Rajongásig imádom, nem tudok betelni vele. Csak ránézek és sírok. El sem tudtam képzelni, hogy ilyen erős érzelmek léteznek <3
Kívánom, hogy mindenki élje át ezt <3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!