Ki hányadik héttől maradt otthon terhesen?
Csak 8 hetes terhes vagyok, de nagyon nehezen bírom. Alig marad meg bennem valami, már az is felkavarja a gyomromat, ha a tőlem megszokott (kissé pörgős) tempóban haladok végig a folyosón.
Kavarog a gyomrom a lépcsőzéstől, és kavarog a gyomrom a tömegközlekedésen.
Egy hetet otthon voltam, de a férjem azzal győzködött, hogy itthon nagyon lelassulok, hát visszamentem dolgozni.
Bizonytalan vagyok, mert a munka néha tényleg eltereli a figyelmemet, de ott szinte félek enni, mert nem tudom mikor hányom el magam.
38.hétig.
Kb az 5-10hét közt én is szenvedtem. Sok volt a savam, ülve el tudtam volna aludni, napi 4x hánytam átlagba.
Kibírtam
Az esetleg nem opció, hogy átmenetileg pár hét betegállományba mész, amíg az első trimeszteri rosszulléteid vannak? Idővel többnyire enyhülnek/elmúlnak a tünetek, a rosszullétek, az energia is visszajön. Így nem fogsz "lelassulni", de tudsz pihenni is, és otthon úgy viselkedni/enni, ahogy Neked kényelmes.
Egyébként meg ez a döntés csak a Tiéd! Ha nem érzed jól magad, és nem esik jól így dolgozni, akkor maradj otthon! Nem értem a Férjedet, nálunk alap volt, hogy csak addig dolgozom, amíg bírom, nem megterhelő, ha az 2 hét, akkor 2 hét, ha 8 hónap, akkor annyi. Sőt, inkább ő mondta, hogy ne járjak már be (vetélés után voltam, én a 30-32. hétig terveztem dolgozni, de olyan volt a munkaköröm, hogy sok emberrel kerültem kontaktba, és mivel ez a pandémia első hullámában volt, így 19 hetesen elküldött a főnököm táppénzre. Választásom se volt). Szóval csak ameddig jól esik! És különben otthon sem közelező semmit tenni...
37. Betöltött hétig.
Nekem semmi bajom nem volt...
Nem fogsz otthon sem lelassulni
Én a 7.héten jöttem el a munkahelyemről táppénzre, ahogy volt szívhang.
Szociális intézményben dolgozom, emiatt azonnal kiírtak.
4-es.
Sajnos nem megoldás, mert konduktor vagyok, korai fejlesztésben (tehát fejlesztő foglalkozásokat tartok)
Ha eljövök 4 hét táppénzre, nem fognak helyettesíteni,(a tanárokat, és óvodapedagógusokat szokták, de azokat, akik kis csoportos, vagy egyéni fejlesztést végeznek nem.) csak lemondják az óráimat.
Nagy kiszúrás lenne a gyerekekkel, hogy 4 hét táppénz után ha esetleg nem vagyok jól, maradok még 5-6 hétig itthon, ők meg fejlesztés nélkül.
Az is gyanús, hogy mivel mozgásfejlesztést csinálok, és szoktam a gyerekeket emelni, nem maradok a tanév végéig se így, se úgy.
Arról meg, hogy mindjárt jön a himlő "szezon" ne is beszéljünk..
Szóval az az egyetlen munka szempontjából korrekt dolog amit tehetek, hogy ha egyszer elmegyek táppénzre, már nem megyek vissza. Tartós táppénz esetén ugyanis a főnököm írhat ki megbízásos pozíciót a helyettesítésemre.
Egyedül az zavar, hogy nem terveztem ilyen hamar táppénzre menni, elmondani meg pláne nem.
A pozitív teszt után már nem mentem többet
Pont akkor voltam szabin
Operátor vagyok és a termelésben nem dolgozhat terhesen senki sem
Most vagyok 10 hetes terhes
Nekem szerencsére semmi komoly
2 hétig voltam rosszul
De unalmas itthon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!