Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes vagyok, segítség!...

Terhes vagyok, segítség! Mihez és hogyan kezdjek hozzá?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok,nagyon örülök,hogy lesz egy picur,de Teljesen össze vagyok zavarodva!A páromról akit eddig szerettem,most azt hiszem nem szeretem,mióta megtudtam a hírt teljesen másképp viszonyulok hozzá,talán megijedtem!Másrészt,hogy közöljem a családommal?Főiskolát most kezdeném,de nem tudom halassza e vagy sem!Milyen vizsgálatok várnak rám?A héten tudok csak elmenni nőgyógyászhoz,de előtte szedtem fájdalomcsillapítót a fogamra,azzal nm ártottam a picinek?Kell valami vitamint szedni?Kérlek adjatok tanácsot egy "kezdőnek":)köszönöm
2010. aug. 15. 14:36
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia, a fájdalomcsillapítóval nem ártottál, nyugi.

Ha van egy pozitív teszted, menj el a dokidhoz (időpont nem kell) és ő megmondja, hány hetes lehetsz, és mikor kell visszamenned vizsgálatra legközelebb.

Kifejezett teendő nincs, dohányzós helyeket kerülni, alkoholt nem inni, és kész.

Az első két (vagy három, már nem emlékszem) ultrahang hüvelyi lesz, tehát mint egy hagyományos nőgyógyászati vizsgálat, csak kapsz képet a Picurról.

Ha letelt a három hónap,menni kell a védőnőhöz, kapsz kiskönyvet is, de mindig mondják, hogy mikor mit kell csinálni.

az, hogy hogy jelented be vagy jársz-e így suliba, a te döntésed, te ismered a családodat, hogy hogyan reagálnak majd.

Minket a baba még jobban összehozott a férjemmel, de őt terveztük..

Többi kérdésben passzolok.

2010. aug. 15. 14:43
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

:)

Gratulálok a babához :)

Ne félj, lehet hogy megijedtél, vagy a hormonok miatt is lehet hogy nem érzed hogy szeretnéd a párodat, velem is ez volt az első 1-2 hónapban :(

2010. aug. 15. 15:23
 3/4 anonim ***** válasza:
Gratulálok!!! Az első három hónapban ajánlatos folsavat szedni, vagy szedhetsz terhesvitamint. Pl. Grvida, Elevit vagy a Femibiont. Én Elevitet szedtem, mert a Gravidától hánytam. Boldog babavárást
2010. aug. 15. 16:33
 4/4 anonim ***** válasza:

Pozitív teszt esetén elmész a nőgyógyászhoz, aki megállapítja a terhességet, elküld vérvételre illetve ultrahangra (ez lehet hüvelyi vagy hasi).A terhességed az utolsó menstruációd első napjától számítják, tehát akár te is kiszámolhatod hány hetes vagy most. A 12. hétig el kell menned a körzeti védőnőhöz, aki kiállítja neked a terheségi kiskönyvet illetve elmondja, hogy mikor és hova kell menned. Ő méri a súlyt, vérnyomást és hasonlókat is. Orvost ha akarsz és van pénzed fogadhatsz, ha nem akkor nem. Ha mensi szerű görcseid lennének ne ijedj meg, ez természetes. Vegyél rá magne b6-ot és azt szedheted 3*1 vagy magnesi citricitet (ez receptre olcsóbb). Terhesvitamint ha akarsz szedj, én inkább a Béres Gravidát ajánlom (mint az Elevitet) de érdemes esti étkezés után bevenni, így elkerülendő a hányinger.

Ne aggódj amiatt, hogy most nem érzed úgy a szerelmet mint eddig. Teljesen új dolog számodra a terhesség, ráadásul ilyenkor a hormonok teljesen összezavarják az embert. Ne stresszelj ezen, ha eddig szeretted, ettől nem fog elmúlni :)

Végül a suliról annyit, hogy ha elég elszánt vagy és kitartó akkor belekezdesz, csupán kismamaként jársz be a vizsgákra meg az órákra. Vagy átkérheted magadat levelezőre és akkor még ennyi problémád sem lesz, csak akkor otthon kell sokkal többet tanulnod.

Én is szeptemberben kezdek, csak mondjuk én akkorra vagyok kiírva is :)

Boldog babavárást, ha bármi kérdésed van nyugodtan írj privit ;)

szintén 20 éves 36+4 hetes kismama

2010. aug. 15. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!