Segítség mit kezdjek 13 éves unokahúgommal?
Előre bocsi hogy ha hosszan írok, eléggé kétségbe vagyunk esve.
A helyzet az hogy nővérem lányával nagyon sok a baj, és már néha az egész család kiakad rajta és nem tudjuk mi legyen.
Nővérem egyedül neveli már kicsi kora óta, azóta még egy kisfia lett egy másik apától ő most 3 éves és áldott jó gyerek.
Már 13 éves de nagyon gyerekesen viselkedik, ami nem baj még mert nem kell most még neki hírtelen felnőnie, de nagyon felelőtlen, illemtelen, és önző. Sokszor van hogy Nővérem megüti a viselkedése miatt, talán ezért is meg mert nem volt apa az életében hogy most folyamatosan visszaszól, de nagyon durván olyanokat mond az anyjára hogy azt nem bírja nyomda festék, akkor aztán nővérem is bepöccen és nem szép látvány amit művelnek, és a legrosszabb hogy a kicsi is egyre erőszakosabb.
Tudom hogy nővérem nem kezeli jól a helyzetet, de nagyon nehéz már türelmes lenni felé. Nem segít otthon, nem zavarja hogy az anyja mindent megtesz hogy a kettőjük enni kapjon. Boltba nem lehet menni vele mert akkor mindig csak valami édességet kér, pedig tudja hogy nincs rá pénz. Ha valamit kap a kicsi akkor neki is kell. Emellet hisztit rendez abból hogy kezd nőiesedni, ha megemlíti valaki hogy megjött neki vagy ilyesmi, még ha az egy nő is akkor abból jelenetet rendez. Azt se szereti ha azt mondjuk hogy a kicsinek a nővére, mindig azt mondja hogy ő a testvére de nem a nővére.
Utcán nem tud viselkedni, volt olyan hogy egy idős nagymama elött aki babakocsit tolt sétált és folyamatosan elé állt és amikor ezt kérdőre vonta a néni akkor a fenekét mutogatta neki. Minden ami tök természetes az neki ciki, de amikor utcán kiabál az nem ciki.
Iskolába nem tud barátkozni akik barátkoznának vele azokat is kerüli, csak kicsikkel tud elleni, mert szereti ha irányíthat másokat, de az öccsére nem tud vigyázni.
A számítógépen és a Barátok köztön kivül semmi hobbija nincs, a tanulással is gondok vannak mert Diszlexiás.
Nem tudjuk mit kezdjünk vele, ha próbálunk vele elbeszélgetni akkor ha oda is figyel félperc múlva úgy csinál mint ha semmi sem történt volna.
Pedig egy nagyon vidám kislány lenne, kicsit duci de nagyon is szép mert magas, mégse képes elfogadni. Utcára nem lehet neki mit felvenni. A gyerek pszichológus amelyik nem kerül sokba nem csinál semmit, amelyik meg igen azt nem tudjuk megfizetni de mindenképpen el akarom vinni. Nem baj ha kamaszodik vagy rossz, de néha nagyon durva amit művel, még az a szerencse hogy az otthonüllős tipus mert akkor már rossz társaságba keveredett volna.
hát...
van 1 ötletem...
de ehez te kellesz:/
én se vagyok túl jó viszonyban anyával,de anya hugával nagyon jól elvagyok:)
mennyetek el plázába/strandra,de még ha te is olyan tipus vag,bulizni is elviheted;)
kérd meg a nővéred,h had vigyázz rá te,pár napig:)
te is élveznéd sztem:)
én is imádom az ilyeneket....:)
én most 14 vagyok,és már röhögök azon,h mennyire hülye vtam 12-13 évesenxP
mondjuk én azok közé tartoztam/tartozok,akiknek 1ben jön le a vakolat az arcáról.....
de ez is a nőiesedés rész;)
14/L:)
El kell vinni nevelési tanácsadásra. + az is gyenge duma a tesódtól, hogy pénzbe kerül a pszichológus. Nem érné meg, vagy mi? Segítségért kiabál a gyerek.
Tesód szerintem kicsit fél, hogy rossz anyának tartják majd, hogy segítséget kér, vagy szégyent vall a lányával. Meg kell nyugtatni, hogy csak cifrább eseteket láttak ott a szakik, és legyen büszke magára, hogy ennyire is tudta nevelni egyedül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!