Mennyire gaz hogy nem ettem eleget ebbol?
A tergessegem elso 3 honapjan nem szedtem terhes vitamint, meg ugy igazan semmit sem. Neha ettem zoldseget es gyumolcsot de nem sokat.
Es miutan elkezdtem szedni a terhes vitamint sem ettem tul sok zoldseget meg gyumolcsot. 36 hetes vagyok... es most rossz ebbe bele gondolni.. mennyire lehet ez gaz?
A terhesvitamin csak egy bónusz, az első trimeszterben (de igazából a fogantatás előtt) a folsav az egyetlen, amiről bizonyították, hogy pozitív hatása van, megelőzi az idegcsőzáródási rendellenességeket, de hát ez mostanra már rég kiderült volna, ha gond van. A többin meg ne aggódj, a baba megkap mindent, amire szüksége van, eddig is megkapott, max neked jutott belőle kevesebb, de ha jól érzed magad te is, akkor nagy baj nem lehet.
Annyi csak, hogy olvastam pár tanulmányt, ami arról szólt, hogy a babák a magzatvízen és az anyatejen keresztül már megismerkednek az otthon ízeivel, és ez minél változatosabb, annál könnyebb lesz a hozzátáplálás mert nem lesz annyira idegen számukra az eltérő ízvilág. Esetleg ebből a szempontból lenne érdemes kicsit odafigyelned, hogy több egészséges kaját egyél, mert jellemzően a babáknak zöldségekkel és gyümölcsökkel kezdődik a hozzátáplálás/kóstoltatás, és ha addig pont azokat nem ismerte különösebben, akkor talán nagyobb averziót érezhet ezekkel kapcsolatban.
OFF kérdés: ha se zöldséget, se gyümölcsöt nem eszel (sokat), akkor mégis mit? Én ezt annyira nem tudom elképzelni, a reggeli szendvicsemen is ott figyel pár szelet uborka, paprika, mellé paradicsom, az ebédemben is azért van legalább egyféle zöldség (akár rizsbe keverve, akár a tejszínes szószban a tésztán, de csak simán ha elképzelek egy bablevest vagy egy főzeléket, de minimum savanyúságként a csemegeubi, káposzta vagy ecetes paprika, ezek is zöldségek és rostok és van bennük azért még egy kis maradvány vitamin, valahogy olyan nehéz elképzelni, hogy valakinek ez tényleg jelentősen kimaradjon az étrendjéből, és mégis jóllakjon és ne legyen egysíkú az egész).
Koszonom
Utolso!
Ezek meg vannak csak keveslem !?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!