Van olyan étel, amit abszolút nem lehet enni terhesség alatt?
Roibos teát nyugodtan ihatsz,mert abban nincs tein,de a többit csak ésszel.A zöldtea meg állítólag vizhajtó hatása miatt nem jó,de erről megoszlanak a vélemények.
Májjal nem tudom,h mi a baj,teli van vassal.A csipkebogyó tea meg C vitaminnal, és kisbabáknak is adják a kórházakban,ha jól emlékszem arra,amit édesanyám mondott annakidején.
Nyers tojást ne egyél,meg nyers húst se.Ergo nincs tatárbeefsteak, meg kolbász.
Penészes sajtokat is mondják,no én nyugodt szívvel megeszem:)
Egyébként ezekben a puha sajtokban,és nyers hús tojás dolgokban lévő kórokozók, rajtad sem múlnak el tünetmentesen,tehét ha ilyet eszel,és 10-14 napon belül nem jön ki semmi,akkor nem volt benne ilyesmi.TÜneteik: hasmenés,láz.
Állítólag a mákban is van valami,de én akkor is meg fogom enni a mákosgubát,mert szeretem.
Jó lenne teljesen mellőzni az ételízesítőket, leveskockákat, porleveseket és a többi mesterséges kaját.De legalábbis minimalizálni a bevitelüket.
Kólát meg a cukros lötyiket azért jobb kerülni,mert hízlalnak,meg rontják a fogakat.Mindkettőt megteszi most babóca,nem kell még neked is.Meg a kólában a koffein.
Ugyanakkor nyugodtan megihatsz hetente 1-2 pohár sört vagy bort.Napi 1-2 kávét is szabad.
Egy csomó olyan cikket találsz neten amiben leírják,h mit igen és mit nem.Én eddig azt hiszem nem hallottam másról.
Nem ehetsz nyers húst, nyers tojást és penészes sajtot. Nem ajánlják a sok tartósítószert, tehát kerülendő a "zacskós leves" és társai.
nem ajánlják az üditőket is pont ezért, de szénsavas ásványvizet lehet inni.
TEát is lehet, a védőnőm szerint(ha napi 3 kávét lehet, akkor teát is)Bizonyos gyógyteákat nem lehet(pl az Ökonet teáját), ezt kérdezd meg a gyógyszertárban.
Májat lehet enni, májkrémet is.
Házi tiramishut nem, mert nyers tojás van benne-így a házi majonézben is. Mákot lehet:-)
De ezeket kivéve egyél igyál azt, ami jól esik.
Szia .Annyiban én nem értek egyet ,hogy nyugodtan edd a penészes sajtokat,mert az olyan baktériumot tartalmazhat ami neked semmit nem okoz de a babának igen és ez a lágy sajtokra is vonatkozik.Szerintem annyi felhozatal van már ,hogy nyugodtan ehetsz mást is-én is imádom a lágysajtokat de ennyi áldozatot meg kell hozni.És nem arra várni lesz e bajom tőle-mért kísértsük a sorsot.Sztem a kávé nem ajánlott csak a koffein mentes.Én pl rosszul lettem a teától -szívdobogásom lett.A védőnőm azt mondta azért mert a kismamáknak nem szabad fekete teát és olyan teát inni ami ezt tartalmazza.A teekannet(remélem jól írtam)ajánlotta és azokat a gyümölcs teákat amik nem zacskósak,bioboltban és teaházban tudsz ilyeneket venni,de mindig kérdezd meg van e benne fekete tea.pl A pickvick-ben van én ettől lettem rosszúl.
A nyers húsok tojások veszélyesek lehetnek többek között a toxoplazma vírus miatt és a mosatlan gyümi és zöldség is.
Az alkohol kerülendő,de sztem néha egy kis pohár az még lehet jót is tesz az emésztésnek a vörösbor meg vérképző.
A szénsavas sztem azért nem jó mert ilyenkor amúgy is savasabb a gyomrunk és ez még csak fokozza.A májról én azt hallottam ehető sőt ajánlott a magas vitamin tartalma miatt.Mi jól ki szoktuk áztatni és akkor sztem nincs benne méreganyag.A csipkebogyó tea sztem jó,de pl a kamillára is azt mondta a védőnő,hogy nagy mértékben nem jó ,mert a bélbolyhokat károsítja-ezt nem tudom ez nekem új volt...pedig ez gyulladás csökkentő elvileg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!