Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kell hozzá szülő? (lent)

Kell hozzá szülő? (lent)

Figyelt kérdés

Nem az én történetem, tehát engem ne kritizáljon senki!!

Az egyik ismerősöm teherbe esett. Anyjának nem akarja elmondani, de el akarja vetetni. Szükséges hozzá az anyjának vagy az apjának a beleegyezése? 17 éves lesz.

Köszönöm a válaszokat!!!

2010. aug. 13. 10:07
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
ego helyett én inkább azt mondanám h ki merek állni magam melett, és a tinik melett. ha már ugy alakult ahogy vállalják be! sok a szegény család mégis rengetegen felnöttek.
2010. aug. 13. 14:09
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

14.02, én inkább ugy mondanám könnyű más f@szával a csalánt verni!

Iskolába kéne menni kicsi lány utána magyarázni!!!

De egészségére...Jó helyre született! Nem mindenkinek adatik meg!

De ezt a nigger stilust jó lenne elfelejteni!:) SZinte látom magam előtt ahogy mutogat, meg magyarázás közbe ingatja a fejét...!

2010. aug. 13. 14:13
 23/31 anonim ***** válasza:

Én a konkrét kérdésre reagálnék. Nos, 18 év alatti személy korlátozottan cselekvőképesnek számít. Ezek alapján:

Korlátozottan cselekvőképes személyek esetében:

- a 14 év és 18 év közöttiek

- akiket a bíróság az elmeállapota, szellemi fogyatékossága miatt ilyen hatállyal helyezett gondnokság alá (enyhén értelmi fogyatékosok)

törvényes képviselőjük (általában szülő) nyilatkozata is szükséges, hogy a terhesség-megszakítást tudomásul vette.

Tehát 14-18 között kérheti a lány is a terhesség megszakítását, de szülői beleegyezés kell hozzá. 14 év alatt csak a szülő kérheti.

18 éves kor alatt a terhesség a 18. hétig megszakítható. A Családvédelmi Szolgálatnál (védőnő) a szülőnek is meg kell jelennie, mert mindehhez az ő írásos beleegyezése is kell. Az írásos szülői beleegyezést, a műtétet végrehajtó kórház kérni fogja.

Vagy ugye gyorsan hetek alatt cselekvőképes személy lesz belőle, pl. házasság útján, amelyhez azonban 16-18 év között ugye a gyámhatóság hozzájárulása kell. Nos, úgy tűnik szembe kell nézni a szülői szigorral, és vállalni a felelősséget.

Egyébként én ugyanolyan, ha nem nagyobb felelősséget raknék a szülő nyakába is ilyen esetben, hiszen pontosan az lenne a szülő feladata, hogy kisded kori neveléstől fogva olyanra nevelje fel gyerekét, aki tisztában van mind az erkölcsi, mind az egészségügyi dolgokkal. Én sajnálom a lányt, hogy nem adatott meg neki egy olyan kéz, amely megfogta volna, és elvitte volna orvoshoz gyógyszert felíratni. Hogy nem adatott meg egy olyan bensőséges beszélgetése, amely esetlegesen megelőzte volna a most rá váró napoktól, hetektől, évektől. Nem lesz egészségügyileg baja, hiszen az előttem szóló már mondta, hogy egy elhalt terhességet is ugyanígy fejeznek be, és komplikáció mentes már ma. Inkább lelki sérülése lesz, amit nem is most, hanem pár év múlva, benőtt fejlággyal fog átérezni. Kívánom, hogy a szülők is rájöjjenek, hogy nem a szigor az egyedüli megoldása a probléma elkerülésének. Néha beszélgetni is kell azzal a gyerekkel és nevelni. De nem vasököllel! Kitartást kívánok!

2010. aug. 13. 14:13
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Jahh amugy itt is látszik mennyire gyerek vagy...!

"Emberekből" sajna nem fogsz tudni megélni, ugyanis nincs pénzük...

Bármily meglepő...

Ahhoz meg hogy jó helyre bekerülj elég ügyesnek kell lenned...!

De nem az én dologom! Törödik inkább azzal!:)

2010. aug. 13. 14:16
 25/31 anonim ***** válasza:
Jolvan sok sikert a sok mibölneveledfel embernek.. én bolog leszek a családommal.. ennyi!
2010. aug. 13. 14:49
 26/31 A kérdező kommentje:

Mindenkinek maga döntése, hogy hogy nevelje fel a gyerekét, ha elvállalta. Én is inkább család-orientált vagyok. Párszor voltam bulizni életemben és nem élveztem egyáltalán, tehát ez nem marad ki az életemből :D

Nekem is fontosabb, hogy a párom megdicsérje a főztöm :P Most tanulgatom, készülök rá, hogy együtt éljünk stb stb ... korán jött baba, de ettől eltekintve örülünk neki! Az anyagiakat munkával megoldjuk, mostanság jutott eszünkbe egy két dolog amit csinálhatnánk :D

Köszönöm a válaszokat!! Majd írok, mi történt a lánnyal!

2010. aug. 13. 15:27
 27/31 anonim ***** válasza:

ma 13:53

Jól megtolt anyuci-apuci hátulról pénzzel, meg a pasidon élősködsz...és erre vagy büszke? Majd ha a saját keresetedből lesz 4 milkád a bankban, akkor ugrálj...

2010. aug. 13. 19:35
 28/31 anonim ***** válasza:

de van. mmint 4 millióm. akkor bajod?

az h neked nincs? egyéni szoc problem. de nekem van!!!!

2010. aug. 13. 21:00
 29/31 anonim ***** válasza:

tegnap 21:00

Képzeld van...sőt saját házam, kocsim, még lovam is. Csak veled ellentétben én nem apuci zsebét rázogattam érte, vagy a pasimat nyúltam le hanem tanultam és dolgoztam érte.

2010. aug. 14. 08:09
 30/31 anonim ***** válasza:
51%
Ahogy olvasom a válaszokat, nem is az a baj, hogy valaki fiatalon szül-e, hiszen valóban lehet attól érett valaki, mert még nem haladta meg a kora a 20 évet. Én a magam szemszögéből sajnálom, hogy 28-29 évesen szültem az első gyermekemet, hamarabb kellett volna. Viszont nagy nagy baj, hogy valakinek az értékrendszere nem érett meg ahhoz, hogy gyermeket vállaljon. Csak kizárólag a reakciókból tudok következtetést levonni, hiszen személyesen nem ismerem azt az anyukát, aki a 4 millió forintos bankszámlával vág fel, de ilyen gondolkodás melletti gyermek nevelésnél lehet, hogy lesz számtalan kisautója vagy babája a gyereknek, de normális értékrendszere biztos nem. Még mielőtt az a vád érne, hogy biztos irigy vagyok, megnyugtatás képen, nem vagyok. Nem kívánok kérkedni a vagyonommal, a családom vagyonával. Van, amennyi van. Viszont soha nem azon múlik a gyermek kis világának kialakulása, hogy van-e 500.000 forintos jövedelemmel rendelkező párod vagy sem. Ahogy írsz, amilyen vehemensen támadsz és szinte már bicskanyitogatóan kérkedsz a bankszámláddal, az arra enged következtetni, hogy számodra a főzésen és a pénzen kívül sok jelentős dolog nincs. Való igaz, hogy felhozta valaki az anyagi körülményeket azzal kapcsolatban, ha egy lány fiatalon szül. Én viszont azt mondom, nem az anyagi körülmény az egyetlen dolog, ami miatt ezek szerint fiatalon nem kellene még gyermeket vállalni. Nem is a felelősségteljes élet (nem járok bulizni, főzök a páromra, takarítom a lakást stb.) hanem az érett, felnőtt viselkedés a társadalom irányába is. A gyermeknek kell a szülői példa is, és amennyiben annyit lát, amennyit itt ki lehet olvasni a soraidból, akkor biztos nem egészséges értékrendszerű ember lesz belőle. Nem akartam lélekbe turkálni, megbántani. És azt is megértem, hogy néha az ember gerincvelőből reagál le dolgokat. Csak a beírásaid egy kicsit bicskanyitogatóvá váltak. Hidd el, másnak is van ennél sokkal több pénze a bankszámlán, és azt is hidd el, hogy a műkörmösi szakma nem a pályák csúcsa. Nem biztos, hogy meg kell bántani embereket csak azért, mert szeretnél bizonygatni egy ellenkezőt! Kívánom, hogy a pénzed gyarapodjon, és megtaláld azt az értéket, ami a legfontosabb!
2010. aug. 14. 08:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!