Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 9,4 cukor érték mennyire...

9,4 cukor érték mennyire normális terhesen?

Figyelt kérdés
Étkezés után 1 órával megmertem a cukrom, 9,4 volt, 29 hetes terhes vagyok, rántott husit vacsoraztam, rántott sajttal, gombával,bulgurral. Nem értek ehez, így fogalmam sincs normális e.
2020. dec. 21. 20:39
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
0%
Mennyi volt étkezés előtt, 2órával étkezés után? Ha visszaáll normális érékre, akkora baj nincs. Mekkora a éhgyomri cukrod?
2020. dec. 22. 07:03
 22/30 Derjaderja ***** válasza:
Gdm-ben a 60 perces számít. Az éhomi még egész súlyos esetben is jó szokott lenni.
2020. dec. 22. 10:00
 23/30 anonim ***** válasza:
71%
A terhes cukor és a normális cukorbetegség kezelése és az elfogadott értékek teljesen különböznek, egy átlag cukorbeteg egészen máshogy van. Ezt azoknak írom, akik azt írják ez normális érték , vagy hogy csak a két órás számít. Terhesen tök más az egész ott minden alkalommal, ha felszalad a cukor ,a baba is elkezd inzulint termelni az anyának, ott nem férnek bele ilyen kilengések
2020. dec. 22. 11:21
 24/30 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Az ehgyomrim 4.4 volt. Én kaja előtt nem mérem, nem mondtak, hogy kell, a reggeli utánit sem mértem, mert pont nem voltam itthon 1 órával utána, de az ebéd utanim 1 órával 4.2 lett, pedig nem figyeltem a kajára és úgy ettem direkt ahogy eddig, hogy lássam tenyleg baj van e vele, vagy a stressz miatt lett a terhelésem picit magasabb értéku, mert nagyon izgultam előtte, tű fobiam van. De úgy néz ki csak a stressz. Most azért a 4 dl őszi levet kihagytam :) a vacsit majd később, egyenlőre csinálom egy hétig, de ha mindegyik értekem jó, úgy hogy nem változtatok, azt hiszem akkor nincs baj a cukrommal, persze majd a kontrollon úgy is mondják, de azért örülök :)
2020. dec. 22. 19:34
 25/30 anonim ***** válasza:
Sajnos a terhesség előrehaladtával ez romlik sokaknál, én például az elején majdnem mindent ehettem aztán szépen lassan kb alig maradt valami úgyhogy nem szabad félvállról venni. Az ehgyomri meg főleg nehéz eset mert kb semmi rahatasod, mikor reggel felkelsz és az is sokaknál romlik a terhesség előrehaladtával. Nálam például idáig fajult, hogy inzulin kellett
2020. dec. 22. 20:01
 26/30 Derjaderja ***** válasza:

Az a kérdés mennyi es milyen szénhidrát után volt 4,4. Pl vannak minimális ch tartalmú ételek, az után persze hogy alacsony.

A diétában az is fontos hogy bevidd az előírt ch-t, ne csak az, hogy ne legyen magas a cukor, különben a babának káros ketontestek képződnek illetve falásrohamod lesz.

A 9,4 viszont mindenkepp magas.

De kívánom hogy ezután minden rendben legyen.

2020. dec. 22. 20:12
 27/30 A kérdező kommentje:
Ebédre rakott krumplit ettem, gazdagon, még sajttal is megszorva, egy viszonylag emberes adagot, ha ez nem verte ki a biztosítékot, gondolom nagy probléma nincs :)
2020. dec. 22. 21:59
 28/30 A kérdező kommentje:
Egyébként nem írtak elő semmilyen diétát, kérdeztem mit ehetek, elmondtak mit ne, csoki, szőlő stb. De hogy ezeket leszamitva bármit ami jól esik, és annyit, tapasztaljam ki magamnak mitől marad normális a cukrom, szóval ez a nesze semmi fogd meg jól, egy diétát kicsit egyszerűbb lenne tartani, egyébként annyira megvonni sem akarom magamtól az ételt, mert mindjárt a 30 hetben vagyok és még csak 5 kg plussz van rajtam, és nem szamolgattam semmit, ettem, ami jól esik.
2020. dec. 22. 22:03
 29/30 anonim ***** válasza:
Jó nem beszólni akartunk, csak akk átment ezen az tudja hogy mindig úgy indul sajnos. A rakott krumpli egyáltalán nem számít durva kajának, attól nem is kéne hogy felmenjen a cukor feltétlenül. Nekem azt mondta az orvos, hogy aki teljesen egészséges annak a stressztől sem megy fel, úgyhogy valami van, ha szerencsés vagy akkor enyhe marad, ha kevésbé szerencsés akkor hétről hétre romlik.
2020. dec. 22. 22:14
 30/30 anonim ***** válasza:

23.

Az egy órás érték azt mutatja, hogy mennyire ment fel, a 2 órás, hogy visszatér e normális tartományba, ezért kérdeztem. Nagyon fontos az éhgyomri érték. Írta valaki az inzulint, emiatt kérdeztem az értékeket. Ez nem hiszem, hogy inzulin, simán figyelj oda, valószínűleg egy kilengés volt. Az ereket károsítja, ha így ugrál. Sima diéta elég. Ez napi 5 étkezés, cukor és nagyobb szénhidrát tartalmú ételek kerülése. Kevesebb gyorsfelszívódású ch bevitel, ha iszol, eszel is, inkább délután, mert akkor jobban reagál a szervezet. Tej is meg tudja dobni.

2020. dec. 23. 09:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!