Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 9,4 cukor érték mennyire...

9,4 cukor érték mennyire normális terhesen?

Figyelt kérdés
Étkezés után 1 órával megmertem a cukrom, 9,4 volt, 29 hetes terhes vagyok, rántott husit vacsoraztam, rántott sajttal, gombával,bulgurral. Nem értek ehez, így fogalmam sincs normális e.
2020. dec. 21. 20:39
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
90%
Pont az olajos cucc segít a vércukornál, mivel lassabban emésztesz tőle, lassabban ugrik meg a vércukrod. De ez a szám akkor is rettenetesen magas. Valóban vagy a baracklé a ludas, vagy valami fura mértékegységben mér a cuccod.
2020. dec. 21. 21:17
 12/30 anonim ***** válasza:
83%
A cukros gyümölcsleveket hanyagold. Zsírosat ehetsz, húst, halat, tojást, zöldséget bármennyit. Gyümölcsöt, tejterméket, "szénhidrátot" (pékáruk, tészta, rizs, krumpli, rántott elkészítés...) módjával. A direkt cukrozott dolgokat meg teljesen hanyagold, keress valami édesítőt helyette (pl. eritrit). Nézd meg egy netes táblázatban, miben mennyi cukor van (glikémiás index). Székrekedésre jó a sok folyadék (víz, nem cukros/mézes tea), rost (zöldségek, magok) és a mozgás. Illetve lehet kapni mindenféle készítményeket, amit terhesen is lehet szedni.
2020. dec. 21. 21:30
 13/30 anonim ***** válasza:
41%

A baracklé nyomta föl szerintem, főleg hogy betoltál egy fél litert. Figyu, abban van 45 g cukor, vízben oldva, a lehető leggyorsabban felszívódik. Valószínű nincs semmi bajod, csak a baracklé csinálta. Letoltál magadon egy fél glükóztoleranciatesztet otthon kb., ennyi történt. 1x nem baj, de szerintem tartózkodj a gyümölcslevektől, vagy legalább tarts mértéket.

Egyébként "hivatalosan" étkezés után fölmehet 11-ig, de azért az nem a jó eset. Minél följebb megy, annál jobban pusztítja a vércukor az érfalakat. Nem kell az neked.

2020. dec. 21. 21:52
 14/30 anonim ***** válasza:
50%
Nekem 8.2nél már inzulint szúrattak :S
2020. dec. 21. 21:58
 15/30 Derjaderja ***** válasza:
53%

13. Nem mehet fel gdm-nél. A toleránsabb iskola szerint 7,8 a határ, a szigorúbb szerint 7,0. Mármint a 60 perces értékre.

De egészséges embernek 2 pohár baracklétől sem lesz 7 felett. A babának meg mindegy, hogy "csak a baracklé" volt.

Tarts rendes diétát, Facebookon van tökjó csoport vagy neten olvass utána.

2020. dec. 21. 22:25
 16/30 anonim ***** válasza:
84%
Jókat írnak sokan, akik értenek is hozzá, aztán le lesznek pontozva érdekes. Én is terhességi cukros voltam, az elején egyáltalán nem értettem az egészet,mit lehet, mit nem , nem olyan egyszerű ez. De ilyen cukros gyümölcsleveket felejtsd el. A 9,4 az nálunk 170 volt és az már nagyon magas. Nálunk 140 volt a határ afelé nem mehetett egy órával étkezés után. A rántott hús meg sajt bulgurral(nem túl sokkal azért), működött volna pl nálam. Viszont ha gyümölcsre vágysz akkor nyersen edd és ne lé formájában, az rögtön felviszi a cukrot. Sok erőt, kemény hetek állnak előtted én sokszor sírtam, mert azt éreztem semmit sem ehetek és mégis felmegy a cukrom, de megéri ;)
2020. dec. 21. 22:36
 17/30 A kérdező kommentje:
Én nem pontoztam senkit :) köszönöm mindenkinek a választ, igyekszem belejonni és oda figyelni, aztán remélem elmulik a szülés után. Utolsó, igen, nálam is 170 es volt az a 9,4. Sajnos nem csak ezzel az egyetlen problémával küzdök a terhességem alatt, sorra derülnek ki a problémák, szerencsére nem a babával, hanem amit a baba és a megváltozott hormonok okoznak nekem. Így már szó szerint borzasztó terhes ez a terhesség, és azt hiszem bármilyen csodát is kapok az élettől, ezt soha többet nem csinálom újra, és a neheze még hátra van :)
2020. dec. 21. 22:52
 18/30 anonim ***** válasza:
57%
Tudom mit érzel.. végeláthatatlan hosszú egy terhesség ha nehéz, átéltem. De tényleg pár hónapra már biztos voltam benne, hogy lesz tesója is :D
2020. dec. 21. 22:56
 19/30 A kérdező kommentje:
De jó neked! Én most úgy érzem, ha végig ilyen szerencsétlensegek értek a terhesség alatt, és valahol nagyon nagyot hibazhattam, ha ez a büntetésem, hogy a szülés is szörnyű lesz :'D
2020. dec. 21. 23:01
 20/30 anonim ***** válasza:
Sajnos tényleg a gyümölcslé lehetett a ludas, nagyon gyorsan felszívódó szénhidrát.
2020. dec. 22. 04:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!