Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha nem mindeből a legdrágábbat...

Ha nem mindeből a legdrágábbat veszem a babámnak miért hiszik, hogy a gyerekemen próbálok spórolni?

Figyelt kérdés

Eddig mindenét kivéve a kiskád és higiéniai cuccait használtan vettük pl babakocsi, kiságy stb... Illetve a ruháit is a turkálóból veszem a babámnak van hogy darabját 50 forintért. Valaki szerint ez az hogy spórolok a gyerekemen, pedig minden fontosat megveszek neki csak nem a legújabbat és legdrágábbat. A ruhákat 2-3 hét alatt úgyis kinövi, a többit pl babakocsi se használjuk majd 2 évnél tovább. Szerintetek ez jelenti azt hogy a gyerekemen spórolok? Tényleg rosszul kéne éreznem magam emiatt?

33 hetes kismama vagyok.

2020. dec. 20. 14:18
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
77%

Dehogy is, ne foglalkozz velük. Mi megtehetnénk hogy mindenből csak a legújabbat, legdrágábbat vegyük, de feleslegesnek gondoljuk.

Használt bútorok(kivéve matrac) ruhák, babakocsi stb. az egész berendezés plusz babakocsi megvolt 150 ezerből. Majd ha már nem növi ki pár hét alatt, akkor veszünk újakat.

Amin viszont nem spórolunk az a magánorvos, és a köldökzsinórvér levétel.

2020. dec. 20. 14:22
 2/29 anonim ***** válasza:
81%

Ha a legdrágábbakat nem is engedhetnénk meg ( stokke babakocsi pl bár ha megtehetném sem azt venném) de jócskán mindent vehetnék újonan.

Mégsem tesszük

Minek szórj a pénzt egy új fa járókára (44e, ha megvehetem alig hasznàltan 15-ért is)

Semmi baja...

Lehet nem támogatom az ipart... de most ha megveszem én is eladom.. nem kidobni akarom..

Úgyh emiatt ne legyen bűntudatod

2020. dec. 20. 14:32
 3/29 anonim ***** válasza:
71%
Azért az 50 Ft-os használt ruha és a legdrágább, legújabb cuccok között van még pár fokozat.
2020. dec. 20. 14:35
 4/29 anonim ***** válasza:
19%
Miért, magadon spórolsz?
2020. dec. 20. 14:36
 5/29 anonim ***** válasza:
75%
Egy ilyen pici baba pikk-pakk átnövi a ruhákat. Nálunk van olyan ruha, amit a gyerek nem is viselt. Én alig vettem pár ruhát neki, mert sok helyről kaptunk használtan és ajándékba újakat is. A kiságyat testvérem csinálta, babakocsiból is azért van új, mert a nagymama ragaszkodott hozzá, hogy ő szeretne venni neki. Ezeken kívül minden használt: pihenőszék, játszószőnyeg, babakád, pelenkázó. Nyilván ha majd 2 hétnél tovább tud a gyerek hordani egy ruhát akkor nem az 50 forintos lesz előnyben részesítve, hanem az amelyik tartósabb. Persze ha milliós fizunk lenne én is mindenből újat vennék.
2020. dec. 20. 14:44
 6/29 anonim ***** válasza:
70%
Én igazán spórolós vagyok, de 50 ft-ért én nem vennék ruhát, azokat újonnan vettem kb 700 ft/db, de az én fiam nem nőtt olyan villámgyorsan.
2020. dec. 20. 14:54
 7/29 anonim ***** válasza:
69%

Ki piszkál érte? Vegye meg ő újonnan. ;)

Érdekes ez, nálunk senki nem tudta, hogy mit mennyiért veszünk.

Egyébként újonnan vásároltunk minimalista stílusban középkategóriasat. Előre csak amit muszáj és menet közben tapasztalat alapján a többit.

(Amúgy nem minden gyerek kíméli meg a cuccait. Pl: reflux esetén igencsak le tud amortizálódni a készlet)

2020. dec. 20. 15:01
 8/29 anonim ***** válasza:
74%
Nem kell foglalkozni velük. Használt termékeket vásárolni nem csak olcsóbb, de ráadásul a jelenleg létező egyik legkörnyezetbarátabb dolog. A babád jövőjéért sokkal többet teszel használt dolgok vásárlásával, mint azok, akik mindenből a legújabbat és a legdrágábbat veszik meg.
2020. dec. 20. 15:01
 9/29 anonim ***** válasza:
25%
Igen, egyértelműen rajta sporolsz. Mi a probléma?
2020. dec. 20. 15:03
 10/29 anonim ***** válasza:
72%

Ne hallgass senkire. Újonnan vettem àgyat, mèg egy éjszakát sem aludt benne a fiam mert velem alszik.. 100 ezer volt,kombiágy. Azóta szebbnél szebb,jó állapotú kombiágyat láttam használtan, 25 ezerért is. Ettem is az ideget..

Babakocsink használt, a legtöbb ruhát a tesóm adta,ott is kiszolgáltak 2 kisfiút. Csak pár db új ruhàt vettem, szebbeket,ha mentünk dokihoz vagy a mamàhoz. 1 hónap alatt azokat is kinőtte.

2020. dec. 20. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!