Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Alternatív szülési mód mit...

Alternatív szülési mód mit takar? Csak a vajúdást? Akkor is kikötözve kell szülni?

Figyelt kérdés

Én nagyon szeretnék korházban ülve, négykézláb állva, kádban szülni, nem csak vajúdni.

Ez hogy működik?a vége mindíg "leszíjazás"???

Csak a vajódások alternatívak?

Én úgy szeretnék szülni, ahogy akkor éppen kénylemes, ha "fejenállva" könnyebbnek érzem, vagy ülve, vagy tökmind1, akkor is hagyják, hogy úgy szüljek?

Én VÁCon fogok valószínű, ott vannak is alternatív lehetőségek....csak nem tudom mit jelent pontosan

Köszi előre is

2008. dec. 1. 11:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nem értem, mit takar a "leszíjazás"?Én 2 manót szültem, egyszer sem voltam "leszíjazva".

Alternatív szülés természetesen létezik, a második babámat majdnem ülve szültem, 100szor könnyebb volt így.

Alternatív módszerek közt sok olyan van, amelyek a vajúdás alatti fájdalmat enyhíthetik, esetleg kényelmi szempont. természetesen van köztük olyan helyzet is, amelynél végig lehet vinni a szülést. De ezt mindenképpen a szülész orvossal, illetve az intézmény szülészeti osztályán kell megbeszélned!

Hozzáteszem, ezek a módszerek csak komplikáció mentes szülésnél lehetségesek. Szóval, ha valami nem stimmel, ne ess pánikba, ha azt mondják - bármennyire is szeretnéd, nem szülheted meg úgy, ahogy szeretnéd, mert ők jót akarnak neked és a babának is! És ez a legfontosabb!!!

( a második babámnál nem sok idő volt a szülőszéket beállítgatni - ezért is írtam, hogy majdnem ülve - mert már az első tolófájásnál kint volt a feje, épphogy fel tudtam még mászni a székre, ugyanis mellette álltam, úgy volt kényelmes)

Egy javaslatom azért lenne: Ha van rá mód, és lehetőség, apás szülés legyen, sokat számít, ha a párod ott van és támogat, segít!Mind lelkileg, mind egyéb módon jó dolog!

2008. dec. 1. 11:39
 2/5 A kérdező kommentje:
én eddíg mindíg azt láttam/hallottam, hogy a mama a szülőszéken kikötözve szül...biztos beleőrülnék
2008. dec. 1. 12:56
 3/5 anonim ***** válasza:
Te jó ég! Ki mondott neked ekkora baromságot? már, hogy lennél kikötözve? Ilyen nincs!
2008. dec. 1. 14:42
 4/5 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nincs olyan, hogy kikötözve szülni! Valaki nagyon el akart téged riasztani ettől a csodálatos dologtól!

Természetesen ha erre mód van a kórházban, mindenképpen a nőgyógyásszal, szülész orvossal beszéld meg, mit, hogyan szeretnél, hogy amikor eljön az ideje, hogy találkozhass a csöppnyi teremtménnyel, aki most benned él, minden a lehető legjobban történjen!

2008. dec. 1. 15:44
 5/5 A kérdező kommentje:

http://www.youtube.com/watch?v=cndxg8MRW8c

akkor ez mi???kandász andrea műsorából....itt sztem le van kötözve a csaj, nem??????,

ő akkor miért úgy szül???

2008. dec. 1. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!