Prena vérteszt eredményét befolyásolhatja-e felszívódott embrió vagy magzat?
Lombik programban vettünk részt, két embriót ültettek vissza. A 6. hetetes UH-n már csak egy magzatnak vert a kicsi szíve. Jelenleg 14 hetes és 3 napos vagyok, a 12. hetes uh alapján minden rendben van.
Azonban Prena genetikai vérvizsgálton vagyok túl, mely eredménye szerint a 18-as triszóma (Edward szindróma) normál érték feletti. Az orvosom szerint ennyi, biztosan beteg a babám. Bár nem tudja, a sokk miatt nem mondtam neki, hogy az egyik embrió felszívódott.
Kétsége vagyunk esve! Jövőhéten megyek magzatvíz mintavételre, hogy megerősítse vagy megcáfolja a vérteszt eredményét. Arra is gondolunk, a vérteszt eredményét befolyásolhatta-e a felszívódott embrió (magazat), mivel fejlődési, genetikai rendellenesség miatt nem tapadt meg, vagy megtapadt ugyan, de nem fejlődött tovább.
Kedves Kérdező! Amikor felvették az adatokat a vérvétel előtt, nem szerepelt a kérdések között, hogy egyes vagy többes, azaz ikerterhességnek indult a terhességed? Mi Niftyt csináltattunk, és úgy emlékszem, hogy volt ilyen kérdés, hogy eleve milyennek indult a terhesség.
Mindenféleképpen szorítok a jó eredményért!
Szia! Nem történt meg az amino, mivel az uh alapján a baba (méreteit figyelembe véve) 14 hetes és 2 napos volt. Ez az idő korai az aminohoz, viszont felajánlották a chorion biopsziát, amit nem fogadtam el, mivel az nem 100%-os, a lepényből vesz mintát. Ha ez pozitív, akkor is kéne az amino. Kétszer nem szúratom magam.
A Prena oldalán fent van (utólag olvastam) a teszt korlátai: wanishing twin (eltűnő iker), magzati felszívódás.
Nekem semmilyen tájékoztatót nem adtak, alapadatokat kértek, meg fizessek, különben nincs teszt.
A kérdésed jogos, hogy akkor melyik magazat DNS-ét vizsgálták. Azt több helyen is olvastam, hogy a felszívódott embrió (magazat) a méhlepényen keresztül az anyába kerül. Pl. Üsd be a Google-be "Tovább élnek a nőkben az elhalt magzatok".
Egy anyának, aki sose szült fiút és y kromoszómát találtak a szervezetében.
Szerintem ha a felszívódott volt beteg akár az ő DNS-e is ott lehet a vérben és a teszt kimutatja. Talán ö is kislány volt? Ezt nem tudni.
Vagy akár más is álhat a háttérben, olvastam pár fals pozitív eredményről (Niftynél is volt).
Remélem a te babádnál minden rendben lesz és negatív eredményt kapsz. Majd írd meg mi lett! Boldog babavárást kívánok és nem babarettegést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!