Magasvérnyomás terhesség alatt ez már súlyos?
12 azt azért mindenki feltételezi a kérdezőről, hogy nem négy emelet megmászása után ül le vérnyomást mérni.
A vérnyomás nem hogy napszaki, hanem percenkénti ingadozást mutat.
Ezért sokszor azt is javasolják hogy tv-t se nézz közben illetve semmit ne csinálja mert ha épp olyat látsz, hallasz akkor a vérnyomásod azonnal kiugorhat, ami ugye akkor megint nem valós.
De ha valaki 5 perc pihenő után rendszeresen 140 felett mér ráadásul már 19 hetesen az bizony lehet gond.
A korán kialakuló terhességi magasvérnyomást a legritkább esetben sikerül még újabb 20 hétig megfelelően kordában tartani.
Ahhoz hogy baj legyen nem szükségszerű a fehérjevizelés sem. Nyilvan ez nagyon rontja a kilátásokat, de pusztán a magasvérnyomás is okozhat bajt. Beszűkülnek az erek, a baba nem kap elég tápanyagot, a méhlepény korábban öregszik. És a legrosszabb verziókat még le sem írtam..
Természetesen nem kell rögtön pánikba esni, de komolyan kell venni és figyelni az értékeket. Mást jelenleg úgy sem tehet a kérdező.
Nekem is magas lett a vérnyomásom, de a terhesség végére. Azért Te még a terhesség felénél sem jársz szerintem az itt a gond. Ha megteheted pihenj jó sokat és ne idegeskedj! Egyébként én kaptam rá gyógyszert, amit szülés után el is hagytam. Annyi, hogy én iszonyatosan felvizesedtem sajnos, lehet ez is közrejátszott.
Tudod már a nemét? 😊
Amit jelenleg tehetsz az a sok folyadék, d vitamin, omega3, ezek nem csodaszerek de jótékonyan hatnak a vérnyomásra. Viszont ha tényleg baj lesz akkor már ezek se segítenek.
125/77 az szuper.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!