30 hetes ultrahang, agyi kamra tágulat. Kinél volt ilyen?
Nagyon félek
Figyelt kérdés
Picimnél a jobb oldali oldalkamra hátsó szarva 12mm tág, bal oldalon 6, a szonográfus szerint 10-ig jó! Minden mas adata rendben van, de ettol kiakadtam!
Hogy ez milyen következményekkel jár, azt egyelőre senki sem tudja megmondani. Majd valószínűleg csinálnak MRI-t, illetve megvizsgálja egy neurológus.
Lehet, hogy semmi jelentősége nincs a jelzett kamratágulatnak (sok babának van kamra tágulata, és mégis tökéletesen fejlődnek), és az is lehet, hogy valamilyen fogyatékossága lesz.Próbálj meg pozitívan hozzáállni, hiszen a kétségbeesés nem javít, hanem ront a helyzeten.
2020. nov. 26. 13:54
2/9 anonim válasza:
Megértem mit érzel!
A 18. héttől a 36. hétig mindkét agykamrája tág volt a kisfiamnak. 3 hetente jártunk vele kontrollra. A 36. héten összehúzódott. Nagyon megkönnyebbültünk, mert már azzal riogattak, hogy szülés után rögtön műteni kell.
Most 2 éves a kisfiam. A mozgásfejlődése lassú volt, de azon kívül semmi baja.
A legtöbb baba kinövi.
2020. nov. 26. 15:24
3/9 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszaitokat! Uhhh, kettes ez nagyon rossz :( nekünk semmi nem volt a 18 hetesen.. Sőt, én nem birtam a seggemen ülni ma, es elmentunk magan uh-genetikára, es 7-7mm-ert mértek! Semmi baja a babamnak! Valószinuleg nem szantak idot arra, hogy milyen szogbol merik es azert lett olyan sok merve! En egesz nap bogtem borzaszto volt!
2020. nov. 26. 19:03
4/9 anonim válasza:
2es vagyok.
Nagyon örülök neki, hogy csak elérték!
Tényleg nem kívánom senkinek, azt amin 14 hétig keresztül mentünk.
Jó egészséget nektek!
2020. nov. 26. 23:36
5/9 A kérdező kommentje:
Akit érdekel... ma ismét voltam uh-n, Dr Demendi Csabánál, 9 mm-ert mért, azt mondta ez még rendben van! Ő profi ebben, kenytelen vavyok hinni neki
2020. dec. 2. 21:41
6/9 A kérdező kommentje:
Ne legyen befejezetlen a story: miután megszületett a Kislányom, 6 hetesen koponya uh, ott volt az oldalkamra tágulat! Most voltunk 2 hónappal később kontrollon, nyoma sincs 🙏🙏
2021. máj. 19. 20:37
7/9 anonim válasza:
1-es vagyok. Örülök! Sok egészséget nektek. :)
2021. máj. 19. 21:13
8/9 anonim válasza:
Kedves kérdező ! Megkérdezhetem mekkora volt a babádnak születése után a tágulat?
2022. febr. 24. 21:46
9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon minimális volt arra emlekszem, 2 hónaposan már nem volt, és azóta sem!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!