Szoptatás alatt lehet utrogestan hüvelykúpot alkalmazni?
Utrogestant irt fel az orvos mert pecsételő vérzésem van 2 hete. 7 hetes 5 napos terhes vagyok.
Ma irta fel és ki is váltottuk.
Megkérdeztem, azt mondta lehet szoptatás alatt nyugodtan alkalmazni.
Viszont a betegtájékoztató azt írja, hogy átmegy az anyatejbe ezért nem javasolt.
Szóval most tanácstalan vagyok, hogy lehet-e vagy sem.
Válaszotokat előre is köszönöm
Ez a honlap nagyon hasznos, ha a szoptatás alatt használatos gyógyszerekről és hatóanyagokról szeretnél infóhoz jutni. Globális adatbázisból dolgozik, szóval elég nagy számú adat alapján mondják, hogy valamit biztonságos-e szedni vagy sem. Amúgy a gyógyszerekre mindig ráírják, hogy ne szedd terhesség meg szoptatás alatt, mert a gyártók védik a hátsójukat, hogy nehogy véletlenül rájuk kenj valamit. Attól még maga a hatóanyag nem lesz káros. Az Utrogestanban progeszteron van, ez egyébként is termelődik a szervezetedben terhesség alatt, szóval nem lesz gondja a szoptatott gyereknek.
Illetve, ha érdekel, mit biztonságos szedni terhesség alatt, ez a honlap lehet a segítségedre:
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!