Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez normális? Első vizsgálat...

Ez normális? Első vizsgálat és a doki semmit nem kérdezett. Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Naptár szerint ma vagyok 9 hetes, ma mentünk először dokihoz, erre megkérdezni hogy mi baj, meg hogy és akkor most szeretném hogy megvizsgáljon?! Ez normális sztk rendelőben? Aztán SEMMIT nem kérdezett, nem mért vérnyomást, se súlyt, se semmit, csak UH-t csinált meg elküldött védőnőhöz... eléggé kiakadtunk.
2010. aug. 10. 19:36
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Hát ez tényleg elég fura.Miután én megmondtam,hogy a teszt terhességet mutatott,megkérdezte mikor volt az utolsó menstruáció,abból megmondta hány hetes vagyok.Azután kézzel megvizsgált,majd csinált hüvelyi ultrahangot.Súlyt csak később mért,amikor megkaptam a terhességi kiskönyvemet,akkor megkérdezte,hány kg-val kezdtem a terhességet,és vérnyomásmérés is volt és van is rendszeresen.35 hetes kismama
2010. aug. 10. 19:41
 2/17 Gabi66 ***** válasza:
30%
És ha ezért még fizettél is felháborító. Sajnos meg merik tenni. Ha TB s doki volt jobbat ne is várj. Sajnos a fizetős se nagyon kivétel futószalag. Ha valaki lelkiismeretes doki egyre többen lesznek nála és azért nem lesz ideje lelkiismeretesnek lenni. Gondolom tanácsokat se adott mire figyelj azért.
2010. aug. 10. 19:47
 3/17 A kérdező kommentje:
Nekem nem kérdezett dátumot, hanem UH alapján azt mondta, hogy 8 hetes (16,6 mm), pedig naptár szerint 9 hetes vagyok ma. Mindegy, ez egy dolog, de semmit nem kérdezett, meg amikor mondtuk, hogy a férjem is szeretné látni az UH-t, akkor mondta, hogy hát ez itt nem divat, arra való a magánrendelő, de azért megengedte, hogy bejöjjön... fura volt.
2010. aug. 10. 19:47
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
A súlymérés nem az Ő dolga a vérnyomás sem azt a védőnő méri. Gondolom mindent rendben talált ilyenkor az elején nem szoktatk kérdezni nagyon. Teljesen normálisan elküldött a védőnőhöz. Ezen nem kell kiakadni.
2010. aug. 10. 19:48
 5/17 anonim ***** válasza:
76%
Kedves előző: A VÉDŐNŐ pont azért van hogy tanácsokkal lássa el a terhest. Ez nem a doki dolga.
2010. aug. 10. 19:49
 6/17 anonim ***** válasza:
49%

Érdekes az biztos, lehet, hogy inkább másikhoz kéne járnod, ha van másik doki is ott, még nem késő váltani! Azt mondjuk megfigyeltem már, hogy sok orvos eléggé ilyen tud lenni a koraterhes kismamákkal, na de az a minimum szerintem, hogy súlyt meg vérnyomást mér. Egyébként lehet azért nem mért meg semmit, mert hogy majd a védőnő megméri, de hát az én dokim mindig megméri ezeket hiába, hogy a védőnő is méri és az én dokim is Sztk-s. Hát szóval szerintem válts dokit.

Boldog Babavárást!

2010. aug. 10. 19:50
 7/17 A kérdező kommentje:
Hát nem ő lesz az állandó dokim, az tuti, csak a másik szabin van, és nem 11 hetesen akartam menni először. Sztk-s volt, csak a terheskönyvekben meg azt olvastam, hogy az első vizsgálat lesz a leghosszabb, sok kérdés, előélet, stb. Azt láttuk hogy dobogott a szíve az UH-n és a papírra azt írta, hogy erős szívhang, és semmi baj... de itthon meg nincs mérlegünk és reméltem, hogy majd ma megmérnek, mert a védőnőhöz meg még várni kell.
2010. aug. 10. 20:00
 8/17 anonim ***** válasza:
nálunk úgy működik az első vizsgálat,hogy uh-t csinál,meg kézzel megvizsgál.súlyt,vérnyomást védőnő mér.és faggat mindenféléről,a családban előforduló betegségekről,stb...ja meg a doki még annyit csinál,hogy elkült nagylaborra,meg belgyógyászatra.tehát nem kell kiakadnod.
2010. aug. 10. 20:10
 9/17 anonim ***** válasza:

Nálunk(örs vezért tere sztk) a terhesgondozás menete:

Első alkalommal megy az anyuka, mondja miért megy. Nálunk kérik a menzi dátumát. Ha van UHs orvos akkor csinálnak uht is, ha nincs akkor visszarendelnek egy olyan napra.

A doki, ekkor csak megvizsgál, ír egy leletet, hogy terhes vagy. A szomszéd szobában van a terhes rendelés. Ott van egy asszisztens, akinek az a feladata, hogy mérjen súlyt, vérnyomást 36.héttől ctgt csinálja, adja a beutalókat, vezesse a kiskönyvet, terheskartont. És van külön a védőnői szolgálat akihez szintén havonta megyünk.

Havonta megyünk a terhesrendelésre beutalóért, majd a leletekkel vissza, meg vizsgálatra az orvoshoz, nekem a második terhességem, havonta vizsgál a jelenlegi dokim, az első orvos csak 2szer nézet meg.

A terhesrendelésre külön időpontot kell kérni nálunk, sőt a kismama onnantól kezdve csak a terhesrendelésen keresztül mehet nőgyógyászhoz, komoly gonddal azonnal, pattanással a popsin váratnak egy kicsit, ha nem tűr halasztást.

2010. aug. 10. 20:12
 10/17 anonim ***** válasza:
Azt kihagytam, hogy a nagydumálást is az első terhesgondozásba vételkor ejti meg az asszisztens, még az első manuális vizsgálat alkalmával kérünk időpontot, adnak, akkor megyünk, az max egy hét, azt a súlyt veszik kezdésnek. Ha ismered a védőnődet akkor hozzá előbb is mehetsz, mivel a kismama, majd a baba védőnője ua, ezért én spec előbb mentem kiskönyvvel mint a beutalót kaptam volna a terhesgondozóban, mert jeleztem a védőnő felé az állapotom.
2010. aug. 10. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!