12 hetesen derült ki, hogy babát várok. Sajnos eddig dohányoztam. Nagy bajt csináltam?
Pont az első pár hét, ami a legfontosabb, így látatlanban senki se fogja tudni megmondani okoztál e vele problémát vagy sem, lehet igen, lehet nem. Attól, hogy más azt írja ő cigizett és egészséges gyereke született nem jelenti azt, hogy ez veled is így lesz.
Csak remélni lehet, hogy minden rendben lesz.
Miért lenne hiszen a gyerek egy burokban van abban növekedik a véredbe nem jut be a nikotin .
Nyomorban a füstnek annyi mert előszőr van egy sav majd a jön a emésztés ott biztos nem .
Úgy hogy semmi gond nem lehet .
#4-es hülyeséget írsz..
"A szén-monoxid és a nikotin rendkívül káros a baba egészségére, mivel sajnos a magzat kis testén az összes mérgező anyag áthalad a méhlepény és a köldökzsinór közreműködésével – és ugyanígy természetesen szoptatás közben, az anyatejen keresztül is bejuthat a kicsi szervezetébe.
• A szén-monoxid csökkenti a vér oxigéntartalmát, aminek következtében a magzat is kevesebb oxigénhez jut.
• A nikotin összehúzza a köldökzsinór és a méhlepény ereit, ezáltal jelentősen csökkentve a baba tápanyag- és oxigénellátását.
Dohányzás és koraszülés
A fent leírtak következményeképpen a dohányzó nők rendszerint a kelleténél korábban szülnek, gyermekeik pedig a normálisnál alacsonyabb születési súllyal és fejletlenebb szervekkel jönnek a világra."
A genetikusom, amikor elmeséltem neki, hogy 5 hetes terhesen Egyiptomban nyaraltunk, és mivel nem tudtam még a babáról, így ittam is, cigiztem is, mindent csináltam, ő annyit mondott, "egészségére, anyuka". A kérdésre, hogy ez nagy baj-e, az volt a válasz, hogy ezek az apró magzatok, ha válós kár éri őket, többnyire elmennek maguktól.
A stresszel, a lelkifurdalással néha sokkal többet árt az anya, mint magával a dologgal, ami miatt stresszel. Van, aki vigyáz magára, még kávét se iszik, mégis koraszül. Más végigdohányozza a terhességet, mégis túlhordja a babát. Segítsünk egymásnak, ha már itt vagyunk, és ne stresszeltessük egymást feleslegesen, ezerszer inkább szüljünk babát 12 hét dohányzás után, semmint elvetessük, "úgyis beteg lenne" felkiáltással.
(Nem lesz az.)
6:
A méhlepény rengeteg dolgot szűr, többek közt a cigaretta káros anyagait is. Ezért öregszik el hamarabb azoknál, akik dohányoznak. Miután elöregedett, már valóban nem tudja ugyanúgy ellátni a magzatot, ilyenkor kezd el a magját éhezni odabent, és fogy vissza, és ezért lehet belőle koraszülés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!