Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek nem ciki, ha az...

Szerintetek nem ciki, ha az anyósommal egyszerre vagyunk terhesek?

Figyelt kérdés
Férjemmel fiatal házasok vagyunk: én 22 éves vagyok, ő 24. Nemrég tudtuk meg, hogy kisbabánk lesz, viszont kiderült azóta, hogy a szüleinek is lesz még egy gyereke (44 és 49 évesek a szülei). Elég ciki, hogy a férjem kis testvére szinte egyszerre fog megszületni a mi gyerekünkkel.

2020. nov. 6. 16:33
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
41%
Kérdező, a 12-es válaszoló csak azért írta azt a választ, mert védeni akarta a vénlányokat. Mindenki tudja, hogy semmi nem igaz belőle.
2020. nov. 6. 18:57
 22/33 anonim ***** válasza:
33%
Ha ezt kifejted neki is megoldódik a probléma, mert ha kicsit is olyan, mint én, többet nem kell menned hozzájuk. A fiát sajnálom. A felesége egy idióta.
2020. nov. 6. 19:23
 23/33 anonim ***** válasza:
79%
Az a ciki, hogy huszonévesen még ebben az ovis stílusban tartasz, hogy ez ciki meg az ciki. Nagyon korai volt a gyerekvállalás neked.
2020. nov. 6. 19:53
 24/33 anonim ***** válasza:
45%

"Egy átlag 22 éves lány és 24 éves fiú semmit nem tud nyújtani egy gyereknek. Nem csak anyagilag, hanem szellemileg, érzelmileg, élettapasztalatból."

Mert aztán 30-35 évesen mennyivel tudsz többet adni "érzelmileg"? 20 év fölött olyan nagyon nagy változások nincsenek. Anyagiakban se biztos, mert van aki 20 évesen is gazdag, van aki meg 50 évesen is csóró.

Ha jól sejtem csak próbálod magadnak is bizonygatni, hogy miért helyes nagymama korban szülni. De biológiailag bizony a 22 évesnek van itt a szülés ideje, nem a 44 évesnek.

2020. nov. 6. 22:20
 25/33 A kérdező kommentje:
20-25 év felett egyrészt csökken a teherbeesés esélye, másrészt növekszik a genetikai rendellenességek aránya. Tök jó, ha valaki 40 felett egészséges gyereket szül, legyen boldog ő is és a gyerek is, de biológiailag, a természet törvényei szerint akkor is a 20-on éves kor és a 30-as évek eleje a legoptimálisabb a szülésre, a gyermekvállalásra.
2020. nov. 6. 22:24
 26/33 anonim ***** válasza:
69%
Mondja vki akinek a témáról eddig 0 tapasztalata van és megszól vkit aki már felnevelt egy férfit. Hú de leszarnám a véleményed anyós helyében!
2020. nov. 6. 22:27
 27/33 A kérdező kommentje:
Nem én írtam, hogy "lesz@rhatod a biológiát". Csak reflektáltam, hogy nem, a biológiát nem sz...hatod le, mert a természet törvényeit hiába sz...od le, mindenkire érvényesek, hiába tagadod. Tagadhatod a gravitációt is, attól még létezik, és rád is érvényes. Ez volt a kommentem lényege.
2020. nov. 6. 22:44
 28/33 anonim ***** válasza:
33%

Hát ha választanom kéne, hogy a 40-es éveimben szüljek vagy nagymama legyek...inkább a halál :) Szerintem mindkettő ugyanannyira gáz.

30 körül ideális szülni. Előtte és utána hadd legyen már az embernek egy kis élete.

2020. nov. 7. 07:45
 29/33 anonim ***** válasza:
93%

Ha a 20 éves lányomnak még nincs gyereke, akkor szülhetek negyven évesen, de ha ő is 20 évesen vállalja az első babát, min én annak idején, akkor már nem??? Mi ebben a logika?

Sokgyermekes családokban nem ritka, hogy az első lány már családot alapít, mikor az édesanyja ismét gyermeket szül. Ha minden család megfelelően tud gondoskodni a gyermekekről, nincs ezzel semmi baj. Ha tud.

2020. nov. 7. 09:15
 30/33 anonim ***** válasza:
92%

40 év felett valóban nő a genetikai rendellenességek kockázata. A veszély vállalása/csökkentése/nem vállalása a szülők dolga.

Viszont ennek semmi köze ahhoz, hogy ciki lesz-e, hogy egyszerre vagytok kismamák az anyósoddal, és a nagynéni/nagybácsi fiatalabb lesz a te gyermekednél.

Amivel számolnod kell: Ha mindkét kisbaba szerencsésen megszületik, nem a te gyermeked lesz az egyetlen csecsemő a családban, megoszlik a figyelem, különösen az anyóstól és édesapádtól kevesebb segítsége kapsz majd. Ha pedig öröklésre kerül a sor, a férjednek eggyel több estvérrel kell osztoznia.

Viszont ha megmaradna köztetek a jó viszony (ha van minek megmaradnia egyáltalán...), a gyerekek pár hónapos kora után rengeteget tudnátok egymásnak segíteni, különösen ha közel is laktok, és lelkileg is közelebb is kerülnétek egymáshoz, a hasonló élethelyzet miatt. A gyerekedet egyáltalán nem fogja zavarni, hogy a másik baba az ő nagybácsija, és nem az unokatestvére.

2020. nov. 7. 09:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!