Terhesen Cola kívánása?
Sziasztok!
18+1 vagyok és egy hete elég sok colát iszok (napi 1-1.5L). Terhesség előtt sose ittam. Most viszont iszonyatosan kívánom, sírni tudnék utána... ma már rákényszerítettem magam, hogy baracklevet vegyek.
Lesz ebből gond?
9: nézd, csak a pontozás miatt vagyok megrökönyödve. Ma meg van zakkanva ez a témakör, más kérdésnél is szakmailag helytálló válaszok vannak lepontozva, ostobaságok meg fel...
Én nem kívánok neked semmi rosszat, bár meredek, hogy felnőtt, beszámítható embernek nem evidens, hogy a napi ajánlott 2-3L folyadékmennyiséget nem az eléggé hírhedt kólából kell fedezni... De legalább feltűnt, hogy valami nem annyira oké, és próbálsz ellene tenni. Terhesen amúgy vizet kell inni elsősorban, semmilyen cukros vagy koffeines lötty nem tesz jót NAGY MENNYISÉGBEN.
Ihatsz. De próbáld meg mondjuk csak ebed melle egy nagy pohárral. Most ennyitol meg nem
Lesz bajotok. Ne parazz.
14esnek:
Aszpartám (E951): Fő alkotóelemei a fenilalanin és az aszparaginsav, de kis mennyiségben metanolt is tartalmaz. Aszpartám található többek között a „light” üdítőkben, amelyek fogyasztása a fogamzást megelőzően, a fogamzás körüli időszakban, illetve a terhesség és a szoptatás teljes időtartama alatt szigorúan ellenjavallt. Az Egyesült Államokban már betiltották ennek az édesítőszernek a használatát.
A fenilalanin számos élelmiszerben megtalálható. Ha nagy mennyiségben kerül a szervezetbe, mérgező lehet, különösen a várandós nők esetében, mivel a fenilalanin vérszérumban lévő mérgező koncentrációja a magzat agyfejlődését visszafordíthatatlanul károsítja.
15 nagy mennyiségben. Ez kola esetében az aszpartam tekintetében kb hektolitert jelent...
Sokszor próbáltak már az aszpartamot feketiteni, de pont azért nem sikerült meg sose hivatalosan, mert túl nagy dózis kell belőle egyszerre, hogy tényleg ártson.
Ha minden ilyen aszpartam ellenes info igaz lenne, már rég betiltottak volna.
Nem az 1-2 litertol lesz baja, amit csak mostanában ivott meg és nem is a jövőben napi 1-2 pohártól vagy meg kevesebbtől.
Nem voltam sose nagy cola ivó. Én örülnék is ha híznék, mert eddig csak fogytam terhesség alatt, extrém mód nincs étvágyam, ez most kezd mérséklődni.
Megpróbálom akkor a koffein és cukormentes verziót, hátha az is tetszik a csajszinak. Ha nem, akkor kénytelen lesz más után nézni :D
Pontozztok le engem is.. Ha colát kíván(sz) idd! Én mindig arra a mondásra hagyatkoztam, hogy a szervezet megmutatja mire van szüksége. Oké, elméletileg a cola pont nem az.. A terhességem alatt volt egy pár hónap mikor undorodtam tőle pedig én aztán függője vagyok, de most, szoptatás alatt se tudok lemondani róla. Őszintén nem is akarok, mert a babám is és én is egészségesek vagyunk. :)
Szerintem nem szabad mindentől megfosztani magunkat, inkább az a fontos, hogy cola mellett azért mást is igyál kiegészítésképp!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!