Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha a doki azt mondta, fogjátok...

Ha a doki azt mondta, fogjátok vissza a kaját, mert sok a hízás (26 hét), mit hagytok ki az étrendből?

Figyelt kérdés

Az elképzelésem, hogy ugyan reggelire eszem egy szelet kenyeret, de csak egy szeletet és az is teljes kiőrlésű, valamint próbálom a tésztákat mellőzni. Ezzel szemben azonban most rengeteg sajtra (kecskesajt, tehéngomolya, egyéb) és zöldségre gondolok. Gyümölcsöket is mondta a doki, hogy csak minimálisan, mert sok benne a cukor.

Ti mit hogyan csinálnátok?

2010. aug. 8. 12:38
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

a gyümölcsöket el ne hagyd a vitaminok miatt!

tésztát, fehér kenyeret, édességet, chipset, zsírt/vajat, magas zsírtartalmú ételeket próbáld mellőzni!

napi 5-6-szori étkezés (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora, pótvacsora), egyszerre azonban nem fogyassz nagymennyiségű ételt (gyakran, de keveset)!

2010. aug. 8. 12:53
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mennyit híztál? Husit zöldséggel egyed, ne egyéb körettel, ne egyél kenyeret, tésztát, stb.
2010. aug. 8. 13:18
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Húst, zöldsalátával, párolt zöldségeket ehetsz nyugodtan. Én sem hagynám el a gyümölcsöket! Kenyér, tészta, nasik mellőzve, sok séta.
2010. aug. 8. 13:40
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A szénhidrátokat próbáld csökkenteni, cukrot, lisztet. Pékáruból válassz teljes kiőrlésűt,cukorból meg a nyírfacukrot. Ha emellett még a zsírokat is visszább tudod szorítani akkor nyert ügyed van.( a sajtok nagy része elég zsíros)

Gyümölcs mindenképp kell.

2010. aug. 8. 13:43
 5/10 A kérdező kommentje:

Eddig úgy 11-et... A gyümölcsöket nem elhagynom kell, csak nem sokat enni belőle (főleg a dinnye - cukros víz, bármennyire is imádom...).

Köszi a tippeket! Akkor jó az irányom - husival nem nagyon vagyunk barátok, így akkor iunkább halat eszem, a szénhidrátot amennyire lehet visszafogom, a zsírnál meg marad a sajtos bevitel, amiket a fehérje miatt nem akarok radikálisan visszavenni. Így talán megint benne maradok a múltkori 15kg-ban...

2010. aug. 8. 16:00
 6/10 anonim ***** válasza:
A gyümölcsökben tényleg sok a cukor,de gyümölcscukor van bennük, ami nem hasznosul annyira,kevésbé hízlal.Én a helyedben ennék gyümölcsöket,nem azoktól fogsz hízni.A dinnye meg 90%-ban víz, amit kipisilsz.Ha nagyon megkívánod,egyél!Sajnos én is sokat híztam (34 hetes vagyok, 14 kiló jött fel), de az is igaz, hogy várható volt, mert nagyon vékonyan kezdtem a terhességet.A védőnőis csak annyit mondott, hogy csípjük el idejében a hízást.Így nem iszom cukros üdítőket(azok tényleg kalóriabombák feleslegesen), kevesebb édességet eszem (persze hétvégén azért becsúszik egy-egy süti).Vacsorárakicsit kevesebbet eszem,és csinálom a terhestornát minden nap.Ha lehet, gyalog megyek.A fehér kenyér mellőzése nálunk nem működik, mert a férjem nem eszi meg a teljes kiőrlésűeket,én meg nem fogok különcködni, magamnak külön vásárolgatni.De ezeken kívül én semmin nem változtattam.Azt mondta a férjem: Kit érdekel most az alakod?Most a gyerek a fontos!Igaza van.Fogyózni nem fogok terhesen, senki kedvéért nem sanyargatom magam.És ha egy tehén leszek, az is hagy legyen már az én gondom.
2010. aug. 8. 16:28
 7/10 anonim ***** válasza:
szerintem meg nem sok a 11 kg....én nem fosztanám meg magam a dinnyétől...
2010. aug. 8. 18:56
 8/10 anonim ***** válasza:
55%
en 175 cm vagyok. 59-60 voltam kb amikor megcsinaltam a tesztet. munkat valtottam ahol most nem csinalok semmit, elotte meg napi 8-10 oraban kemenyen mozogtam, abbahagytam a cigit. nem hiszem hogy sokkal tobbet ennek, mint elotte. sot a nutellat elotte uvegszam nyomtam le naponta, a cola allando italom volt. most nem colazok mert eg a gyomrom tole, undorodok az edessegtol. nem mozgok annyit mint elotte. itt vagyok 10hetesen es 68.5 kilosan.nem tudom hol fog megallni a sulyom, de nem fogok fogyokurazni senki kedveert. eppen eleget kinoztam mar elotte. most kielvezek minden percet. de azert remelem nem leszek 100 kilos, mert az durva lenne. boldog babavarast
2010. aug. 8. 19:33
 9/10 anonim ***** válasza:

Én az első lányommal iszonyú sokat híztam (25kg) engem az akkori védőnő folyton piszkált, hogy diétázzak. Már sírva mentem tanácsadásra! Egyszerűen képtelen voltam visszafogni magam!De nem volt gond a babánál sem. Szerintem ne érezz bűntudatot ha jólesik! A második és a jelenlegi terhességemnél már nem híztam, hízok ilyen sokat, pedig most sem vonok meg magamtol semmit. Hál istennek a védőnőm is másik!

Szerintem azt is figyelembe kell venni, hogy mennyi voltál előtte. Én nagyon sovány voltam és azért tünt soknak a hízás!

2010. aug. 8. 23:26
 10/10 anonim ***** válasza:

Bocs, de a sajt a leghizlalóbb...

Akkor máris megvan, miért hiztál olyan sokat...

Maradhat cserébe a dinnye inkább és felejtsd el a sajtokat.

2010. aug. 9. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!