Akik már szültek! Mik a tapasztalatotok? Mernétek gyereket vállalni úgy, hogy nincs segítségetek?
Anyámmal évekkel ezelőtt megszakítottam a kapcsolatot, egy rossz alkoholista, így rá nem számíthatnék. Anyósomék nagyon messzire laknak tőlünk + elég fura emberek, rájuk sem lehet sajnos számítani ilyen téren.
Egyedül apum van, de ő is 60km-re lakik tőlünk, de az első hetekben igazából ő sem tud tanácsot adni, mert csak nem nő.
Mindenkinél azt látom, hogy amikor megszületik az unoka, a mama ott van folyamatosan, megmutatja a lányának, hogy hogyan szoptasson helyesen, hogyan lássa el a gyereket. Besegít esetleg a házimunkába (ez a legkevesebb), de a legfontosabb, hogy lelki támaszt nyújt a gyerekének.
Ti belemernétek úgy vágni a gyerekvállalásba, hogy senkitek nincsen? És az azt követő években is max egy bébiszittered lenne, amíg elmész edzeni vagy bevásárolni. A barátom nagyon sokat dolgozik, mellette tanul. Jól fizető munkája van, de az elkövetkezendő kb. 5évben még keményen kell dolgoznia, utána megy nyugdíjba a felettese, akinek a helyére szánják. Addigra végez a sulival is stb.
Viszont nem szeretnénk már annyit várni a gyerekvállalással. Azt tudom, hogy a barátom nagyon odaadó és mindent megtenne értünk, de 5 felé ő sem tudna szakadni, így a hétvégéken kívül nem is számítanék rá különösebben.
Félek, hogy becsavarodnék, vagy nem tudom. Már bocsánat, de annyi megkattant anyukával találkozni :D
Remélem, érthetően körülírtam a problémámat. Ha válaszoltok, köszi!
Bocs kinek tervezel gyereket vállalni? Magatoknak vagy a nagyiknak? 🤔
Komolyan az a mértéke a gyerekvállalásnak egyeseknek lesz e segítség vagy sem?
3.gyermekünket várjuk. Mindkét félről relatív közel laknak a szüleink. Anyósomék még soha nem vigyáztak a gyerekeinkre, és nem is kell. Anyámékat is 1 kezemen megtudom számolni az is max 1 pár óra volt. Én nem nekik szültem.
Szerintem hülyeség az, hogy "magadnak szülöd a gyereket".
Valóban, az ember általában nem az anyjának szüli.-bár olyat is ismerek sajnos.
A többieknek abban igazuk van, hogy babaként még meg lehet oldani sok dolgot, de kb másfél éves kora után, bizony-bizony nagyon jól esett, amikor eljött Anyukám és vigyázott rá 1-2 órát, mert kezdtem becsavarodni a gyerek mellett.Egyszerűen szükségem volt arra, hogy egyedül kiszellőztessem a fejem, és ne azon agyaljak, hogy hogyan szervezzek meg a gyerekkel akár egy boltba menést, akár egy beszélgetést a régi kolléganőmmel.
Szerintem mindenkinek szüksége van én-időre, és nem csak arra az 1 órára, míg alszik a gyerek délután.Általában én akkor főztem,mostam,takarítottam..no és akkor hol is van az én-idő?
Hát ott, ha valaki más elenged "szabira" pár órára!
Nekem csak Anyukám van, mint segítség,nem tobzódunk nagyszülőkben, nagynénikben.
Ha valakinek nincs segítsége, az nagyon nehéz lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!