11mm-es magzati vesetágulat ?Mire számítsak?
Nekünk sajnos nem tűnt el!
16 hétben vették észre a bal vesében. Mindig csak nőtt, és mikor megszületett megnézték és volt izotópos vizsgálat is, és az a vese már nem működött.
7 hetesen kivettek a bal vesét.
2-es vagyok, 16 héten 10mm volt a tágulat.
Ha gondolod tudom ajánlani Máttyus Drt az 1. számú gyermekklinikán, én már pocakosan is voltam nála és megnézte magzati korban is.Nefrológus egyébként.
Fiam 18 mm tágulattal született.
Eleinte 3 havonta kontroll, 4 évesen visszamentem 12 mmre, aztán 1 év múlva kellett menni, ekkor 2 cm tagulatot mérték. Felvázolták a műtétet, teljesen lesokkolt, 2 nap múlva menni kellett volna izotópra, de utolsó pillanatban úgy döntöttünk (megvolt az oka), hogy egyenlőre nem engedjük a vizsgálatot, pedig megkerdeztünk vagy 5 orvost, és mindenki azt mondta, hogy muszáj.
3 hónap múlva csak uh-ni engedtük, 12 mm lett újra. 🥳
Aztán fél év múlva megint 2 cm lett, ugyanazt a kört lefutottuk, és az augusztusi eredményünk ismét 12 mm 🥳
Fél év múlva kontroll uh.
Az a lényeg, hogy a vesekéreg szép legyen, és az övé az. A doki szerint neki valszeg a 12mm és a 2 cm között fog ugrálni, de eddig úgy tűnik, a funkcióban nem zavar 👏
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!