Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha a doki észreveszi uh-on,...

Ha a doki észreveszi uh-on, hogy elhalt a méhlepény megindítják a szülést? Egyáltalán észre tudja venni? Lehet valami baja a babának, ha elhat a méhlepény?

Figyelt kérdés
2010. aug. 7. 13:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Hogy érted, hogy elhal a méhlepény? Arra gondolsz, hogy már a vége felé vagy és már megérett? Egyébként uh-on nézik a méhlepény állapotát, így látniuk kell, ha valami nem stimmel. Ha nagy a baj, akkor szerintem igen, megindítják a szülést. Hány hetes vagy és miért járnak ilyen rémképek a fejedben?
2010. aug. 7. 13:22
 2/6 A kérdező kommentje:
34 hetes vagyok.És csak azért kérdeztem,mert egy ismerősöm megszült két héttel korábban,nála már el volt halva a méhlepény 2300g-os lett a baba.nem akarok ilyeneken parázni,és a babám is jól van,remélem,érzem,hogy mocorog.És az hogy ő igy járt nem azt jelenti,hogy én is így fogok,csak érdekel,hogy van-e ilyen.
2010. aug. 7. 13:28
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Így értem. :) Szóval uh-on észre kell venni ha baj van! Ha elhal a méhlepény, akkor az azt jelenti, hogy nem tudja a babát táplálni, ezért gondolom, hogy meg kell indítani a szülést, de ezt én csak laikusként gondolom. Nekem a 12 hetes uh-on mondta a doki, hogy valami fejlődési rendellenessége van a méhlepényemnek és nem tudni meddig képes táplálni a babát. Persze egyből kiakadtunk, öregedtünk 20 éves 1 óra alatt. Beutalt klinikára, ahol kiderült, hogy semmi ilyesmiről szó nem volt, azóta már megszületett a teljesen egészséges kisfiam! Tehát ezzel csak arra akarok kilyukadni, hogy az uh-on látniuk kell a keringést, a méhlepény állapotát, mert a baba egészsége függ tőle. A méhlepény a terhesség vége felé elkezd meszesedni, ez az, amikor ráírják, hogy I., II. vagy III. fokban érett a lepény. Ha ez idő előtt történik, az nem jelent jót, de ha észreveszik tudnak segíteni. Inkább egy koraszülött kisbaba minthogy nagyobb baj legyen!!!

Ne gondolj ilyen rossz dolgokra, boldog babavárást kívánok neked!!! :)

2010. aug. 7. 13:34
 4/6 anonim ***** válasza:
javítok.. 20 évet öregedtünk, nem 20 éves. :)
2010. aug. 7. 13:34
 5/6 anonim ***** válasza:
54%

nem akarlak keseríteni, de van ilyen eset. Véleményem szerint nem is kevés. Nem egy ismerősőm vesztette el a babát 37-38. héten, mert elhalt a méhlepény. Mivel azon keresztül kap oxigént a baba, így értelemszerűen meghal, oxigénhiányos állapotba kerül és sérül az agya többé kevésbé.

A barátnőm csütörtökön este volt ultrahangon, mozgolódott a pici még viccelődtek is milyen aktív gyerek lesz és péntekre meghalt, mert elhalt a méhlepény. Én kórházban voltam, és mégis elhalt a méhlepény, mert nem hitték el hogy fájdalmaim vannak, mire orvost hívtak- elöszőr azt mondták ezért nem keltik fel az éjszakás ügyeletes orvost, aztán hajnali hatkor meg, hogy várjuk meg a nappalost, mert az éjszakásnak csak egy órája van hátra- mire orvos megnézett már baj volt. Mondjuk mi megúsztuk enyhe hipotóniával. Ja és sürgősségi császár volt.

2010. aug. 7. 13:42
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Tényleg csak úgy végigfutott ez a dolog az agyamon.
2010. aug. 8. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!