Miért nem lehet melatonint szedni terhesség alatt?
Múltkor néztem valami videót, az nem az, ami szülésnél a tágulást segíti? Mert ez vagy az, vagy az érzéstelenítő. Tehát vagy tágulást segít, vagy érzéstelenít. Itt meg én pl arra gondolnék, hogy esetleg ne kezdjél már el tágulni indokolatlanul, mert akkor lehet,hogy kicsúszik, és koraszülött lesz a gyerek; tehát szerintem lehet, hogy korábban elindul a szülés, amikor még nem is fejlődött ki a gyerek. Mert szóval én ugy emlékszem, hogy ez a tágulást segíti, a melatonin.
Amúgy még ezt találtam , ez fontos:
Terhesség
A melatoninnal kapcsolatban nincsenek terhességre vonatkozó klinikai adatok. Az állatkísérletek nem
utalnak a terhességet, az embrionális/magzati fejlődést, szülést vagy a szülés utáni fejlődést közvetlen
vagy közvetett módon károsan befolyásoló hatásra (lásd 5.3 pont). Tekintettel a klinikai adatok
hiányára, a melatonin alkalmazása terhes, ill. gyermeket vállalni szándékozó nőknél nem ajánlott.
Innen a forrás :
Pont azért nem ajánlott, mert nem tudják, hogy van-e hatása a magzatra.
Más nem segít? Alkohol mentes sör, levendula vagy citromfű tea, esti torna, meleg fürdő? Ezek együtt?
Tudom, hogy neked nem vigasz, de a terhesség alatt sok kismama alszik rosszul, vagy sehogy, gyakoriak a rémálmok is. Mire a pici világra jön, pont hozzáedződsz, hogy nem alszol. 🙄
Egy időben én is nehezen aludtam el. Rászoktam, hogy mobilon könyvet olvasok, és úgy alszok el. Annyira rögzült a pavlovi reflex, hogy nappal is képes vagyok bealudni, ha fekve olvasom a híreket, és este is 5-10 perc alatt bekómázok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!