Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem lehet melatonint...

Miért nem lehet melatonint szedni terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Számtalan cikkben azt olvasom, nincs mellékhatása. A szervezetünkben benne van, hiszen a tobozmirigy termeli. Ellenben a termékajánlòban ellenjavallott terhesség alatt. Miért? Egyszerűen nem értem. Mikor a nőgyógyászom kérdeztem azt sem tudta mi az aztán hozzá tette "a biztonság kedvéért ne szedje " . Első 12 hétben így nem szedtem, de aludni se akkor se azóta nem tudtam/tudok. A melatonin nekem segíteni szokott,és zavar, hogy talán csak puszta önvédelemből nem ajánlják.

2020. szept. 23. 19:28
 1/5 anonim ***** válasza:
20%

Múltkor néztem valami videót, az nem az, ami szülésnél a tágulást segíti? Mert ez vagy az, vagy az érzéstelenítő. Tehát vagy tágulást segít, vagy érzéstelenít. Itt meg én pl arra gondolnék, hogy esetleg ne kezdjél már el tágulni indokolatlanul, mert akkor lehet,hogy kicsúszik, és koraszülött lesz a gyerek; tehát szerintem lehet, hogy korábban elindul a szülés, amikor még nem is fejlődött ki a gyerek. Mert szóval én ugy emlékszem, hogy ez a tágulást segíti, a melatonin.

Amúgy még ezt találtam , ez fontos:

Terhesség

A melatoninnal kapcsolatban nincsenek terhességre vonatkozó klinikai adatok. Az állatkísérletek nem

utalnak a terhességet, az embrionális/magzati fejlődést, szülést vagy a szülés utáni fejlődést közvetlen

vagy közvetett módon károsan befolyásoló hatásra (lásd 5.3 pont). Tekintettel a klinikai adatok

hiányára, a melatonin alkalmazása terhes, ill. gyermeket vállalni szándékozó nőknél nem ajánlott.

Innen a forrás :

[link]

2020. szept. 23. 19:36
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi. Táguláshoz talán oxytocint adnak. Ez a melatonin tilalom nekem továbbra is rejtély. Talán tényleg csak a "biztonság kedvéért inkább ne" van mögötte. Csak én így 16 hete nem alszok:-(
2020. szept. 23. 19:56
 3/5 anonim ***** válasza:
91%

Pont azért nem ajánlott, mert nem tudják, hogy van-e hatása a magzatra.

Más nem segít? Alkohol mentes sör, levendula vagy citromfű tea, esti torna, meleg fürdő? Ezek együtt?

2020. szept. 23. 19:56
 4/5 A kérdező kommentje:
Sajnos nem. Használok levendulát is,ittam orbáncfű teát, fürdő is megvolt, napi két óra séta este. Csak már kezdek elég türelmetlen és kis agresszor lenni, de hát van két gyerkőc már itthon, nagyon nem kellene velük morcosnak lennem .Azért persze igyekszem erre figyelni.
2020. szept. 23. 19:59
 5/5 anonim ***** válasza:
94%

Tudom, hogy neked nem vigasz, de a terhesség alatt sok kismama alszik rosszul, vagy sehogy, gyakoriak a rémálmok is. Mire a pici világra jön, pont hozzáedződsz, hogy nem alszol. 🙄

Egy időben én is nehezen aludtam el. Rászoktam, hogy mobilon könyvet olvasok, és úgy alszok el. Annyira rögzült a pavlovi reflex, hogy nappal is képes vagyok bealudni, ha fekve olvasom a híreket, és este is 5-10 perc alatt bekómázok.

2020. szept. 23. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!