MTHFR homozigota van valaki?
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy most vagyok 6 hetes 1 napos terhes. Viszont MTHFR homozigota vagyok. Utána olvastam,’hogy erre a Folát a jó. Lecseréltem a Femibion1-et Gravida Optimára, mert ebben sokkal több a Folát. Viszont azt is olvastam, hogy kellene Clexan, de a nőgyógyászom szerint teljesen felesleges. Volt anyai részről halva szülés (Mamám, nagynéném) unokanővérem vetélt ő Leiden-es, anyukám utánam nem tudott többet teherbe esni. Az lenne a kérdésem, hogy most akkor kell Clexan vagy sem? Köszönöm a normális segitseget!
Én is homozigóta vagyok.
+ Teszt után egyből írták fel a clexanet.
Még terhesség előtt jó lett volna egy hematológussal beszélned.
Nekem 2 elhalt magzat után derült ki a betegség. Mind a kettő a 10. héten halt el. Mindenképpen előtte beszélj egy szakemberrel.De
Folsavat (folátot) és b vitamint mindig szednem kell a vérképződés miatt.
"Próbálj egy normális orvost szerezni, sok sikert kívánok!"
A nőgyógyász akármennyire normális, maximum elküldheti a hematológushoz. Nem a feladatköre, hogy véralvadásgátlót írjon fel.
Havonta kell kontrollra menni, mert az sem mindegy mennyit ad be magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!