Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » MTHFR homozigota van valaki?

MTHFR homozigota van valaki?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Olyan kérdésem lenne, hogy most vagyok 6 hetes 1 napos terhes. Viszont MTHFR homozigota vagyok. Utána olvastam,’hogy erre a Folát a jó. Lecseréltem a Femibion1-et Gravida Optimára, mert ebben sokkal több a Folát. Viszont azt is olvastam, hogy kellene Clexan, de a nőgyógyászom szerint teljesen felesleges. Volt anyai részről halva szülés (Mamám, nagynéném) unokanővérem vetélt ő Leiden-es, anyukám utánam nem tudott többet teherbe esni. Az lenne a kérdésem, hogy most akkor kell Clexan vagy sem? Köszönöm a normális segitseget!

2020. szept. 21. 14:35
 1/6 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem egy erre specializálódott hematológust keress fel sürgősen, sajnos a nőgyógyászok közül nem mindenki tudja ezeket a dolgokat.
2020. szept. 21. 15:10
 2/6 anonim ***** válasza:
70%

Én is homozigóta vagyok.

+ Teszt után egyből írták fel a clexanet.

Még terhesség előtt jó lett volna egy hematológussal beszélned.

Nekem 2 elhalt magzat után derült ki a betegség. Mind a kettő a 10. héten halt el. Mindenképpen előtte beszélj egy szakemberrel.De

Folsavat (folátot) és b vitamint mindig szednem kell a vérképződés miatt.

2020. szept. 21. 15:22
 3/6 anonim ***** válasza:
69%
Nekem heterozigóta az MTHFR, és még így is Clexane-t írnak fel a meddőségi központban. Lombikra járunk, és már a stimuláció kezdetétől kell szúrni. 3 lombik volt, és utolsó 2-nél kaptam a Clexane-t, így jött létre a terhesség. (Végül vetélés lett, de ha megmaradt volna akkor terhesség végéig szúrni kellett volna). Próbálj egy normális orvost szerezni, sok sikert kívánok!
2020. szept. 21. 15:34
 4/6 anonim ***** válasza:
42%

"Próbálj egy normális orvost szerezni, sok sikert kívánok!"

A nőgyógyász akármennyire normális, maximum elküldheti a hematológushoz. Nem a feladatköre, hogy véralvadásgátlót írjon fel.

Havonta kell kontrollra menni, mert az sem mindegy mennyit ad be magának.

2020. szept. 21. 15:43
 5/6 anonim ***** válasza:
62%
4, engem a hematológia küldött el terhesen Leidenesként, hogy nem írnak, nem indokolt. A nőgyógyász írt.
2020. szept. 21. 17:02
 6/6 anonim ***** válasza:
84%
Igen, keress egy hematologust majd ő fogja felírni és beállítani az adagot. Én csak heterozigota vagyok de így is kell szúrnom végig és szülés után még 6 hétig.
2020. szept. 21. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!