7hetes terhességnel csak petezsak lathato. Van még remény?
Nekem 6+3 hetesen 7mm - es CRL pulzáló szívvel, holnap töltöm a 10. hetet hétfőn megyek újabb vizsgálatra.
Volt már egy vetélésem 2 éve, akkor nekem is csak üres petezsák volt 6 hetesen, két hét múlva vérezni kezdtem és már nem volt petezsák. :(
Remélem veled minden rendben lesz! Nyugalom, és fel a fejjel bármi is lesz!
Annyira jó lenne, ha kikopna végre a köztudatból ez a “ne stresszelj, mert azzal többet ártasz, nyugodj meg!” Egy vagy több vetélés után, vagy nehezen összejött terhesség után annyira könnyű kijelenteni, hogy “nyugodj meg!”. Ez semennyire sem támogató, semennyire sem építő, sőt inkább ellenkezőleg, hiszen ez is csak bűntudatot kelt abban a nőben, aki ezeket a várakozásokkal és bizonytalansággal teli időszakot kell, hogy “túlélje”...Az, ha elfojtjuk a félelmeinket nem segít megtartani a babát....
Én igen is azt mondom, hogy sírd ki magad, beszélj róla sokat, ha van kivel, add ki az érzéseidet, félelmeidet, aggodalmaidat! Tudom, hogy mennyire piszok nehéz, 3x vetéltem el, most pedig a 9.hétben tartok és rettentő nehéz nyugodtnak lenni! Hogy is lehetnék az 3 veszteség után? Szomorú, ha ezt valaki elvárja a másiktól...(még ha “jó szándékból” is!!)
Tudom min mész most keresztül és ezeket a napokat tényleg csak túlélni lehet, sodródni az árral...
Nagyon drukkolok, és ha neadjisten szomorú vége lenne, tudok ajánlani egy nagyon jó fb csoportot, ahol sorstársak vannak, plusz nagyon jó szakmailag is!
De, hogy írjak egy csoda pozitív példát is:
Barátnőm tavaly pozitív teszt után x héttel elment orvoshoz, majd még kettőhöz és mindhárman el akarták küldeni műtétre, “nincs szívhang-ra” érvelve...Rábeszéltem, hogy ne menjen el a műtétre, ha tényleg így van akkor várjon egy kicsit, adja meg az esélyt, hogy természetes úton távozzon. Egy hétre rá elöntötte a vér, sírva hívott, de “örültünk”, hogy végül otthon természetes módon sikerült, nem pedig művi befejezéssel. Két hét múlva elment uh-ra, hogy minden rendben van-e vele, és nem értették, hogy mi a gond, hiszen ott volt a kis magzat, és vert a szive ezerrel.😊 Na akkor már én is sírtam, fantasztikus hír volt! Azóta egy éves is elmúlt a kislánya. Viszonylag sokszor előfordul, hogy tévesen nézik/látják a dolgokat az első uh-on, feleslegesen paráztatva a kismamákat. Szívből kívánom, hogy jó híreket kapj jövő héten!❤️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!