Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Végbél vérzés mitől lehet?

Végbél vérzés mitől lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mióta terhes vagyok és szorulásom van, folyamatosan fáj a székelés. Inkább a vége felé olyan érzés, mintha hirtelen szétnyílna, kirepedne. A fenekem törlésekor nem véres, a végén nagyon halvány rózsaszín csík van, mintha kidörzsöltem volna. Bepanthennel kenem, de szerinten - ha repedés okozza - nincs ideje begyógyulnia.

Nem piros vér, rózsaszín, mintha ceruzával rajzoltam volna, olyan vékony és halvány.

A székletem nem fekete, normális.

Lehet baj?

22 éves vagyok és 13+5 hetes.

2020. szept. 13. 11:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%
Aranyered van.
2020. szept. 13. 11:25
 2/11 anonim ***** válasza:
76%
szerintem is aranyér
2020. szept. 13. 11:28
 3/11 A kérdező kommentje:
Nem érzek dudort. Jó pár éve voltam proktológián egyéb okból, akkor belső aranyeret állapítottak meg. Egyébként székelésen kívül nem fáj, utána fájdalmas, mintha égne, csípne. Higiéniával nincs gond. Próbálkoztam már nedves és puhább papírral is, de nem használ. A "vér" tényleg nem mérhető mennyiségben, nem is piros, annyira kevés
 4/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a megnyugtató válaszokat :)
 5/11 anonim ***** válasza:
79%
Igyál több vízet, és egyél több zöldséget, mert csak rosszabb lesz.
2020. szept. 13. 12:17
 6/11 anonim ***** válasza:
87%

Menj el proktológushoz mert kezeletlenül csak rosszabb lesz. Itt már nem elég a vény nélküli szer meg az egészséges étel. Ha nem tus begyógyulni a seb az minden székelés után fel fog szakadni.

Anális fisszura a betegség neve. Hasonló az aranyérhez de nem az.

2020. szept. 13. 13:48
 7/11 A kérdező kommentje:

Én is arra gyanakszom, de azt olvastam, hogy 80%-ban begyógyul hámosítóval, csak nagyon lassan tud gyógyulni :(

Szerintem amíg nem születik meg a baba, addig felesleges. Műteni nem fogják, gyógyulni meg ki tudja, ha ilyen marad a széklet

2020. szept. 13. 14:54
 8/11 anonim ***** válasza:
Belső aranyér szerintem, nyugi! A székrekedés csak ront rajta sajnos! Menj el dokihoz, ad rá kúpot, ennyit tehetsz és jelenleg nem is kell tobb, csak hogy a tünetek elmúljanak.Még nagyon az elején vagy, muszáj vele valamit kezdened. Terhesseg utan meg szabad a pálya! Nekem a terhesseg vege fele jott ki kulso. En csak a kremig jutottam el, a dokihoz már nem! Kitartást! :)
2020. szept. 14. 02:54
 9/11 A kérdező kommentje:
Megnéztem ma tükörrel és elèg piros, sebes körülötte. Szerintem a pikkelysömöröm jöhetett vissza, azzal meg semmit se lehet kezdeni :(
2020. szept. 17. 17:26
 10/11 anonim ***** válasza:
Sok víz+utifumaghej vizbe aztatva. Ezzel viszel be tobb rostot. De tenyleg sokat kell melle inni kulonben beledszorul. Ha nehezen megy a wczes ne eroltesd, használj glicerines kupot. Szules utan ez rosszabb lesz lehet, szoval valoban jo lenne ha latna egy proktologus. Sajnos a progeszteron emelkedese van akinek eleg komoly szekrekedest okoz. Nekem is durva volt.
2020. szept. 18. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!