GDM-es kismamák/aki ért hozza, ez valóban nagyon rossz eredmény?
0 perc: 4.6 , 60 perc 8.7 , 120 perc: 7.5
Az orvos azt mondta, ez hazatérését, azonban muszaj mostantól teljesen cukor mentes diétát tartanom. Ez valóban azt jelenti, hogy SEMMI cukrot vagy mézet tartalmazó ételt nem fogyaszthatok? (Pl majonéz, ketchup,chips, kaveba kis szirup stb) Azt mondta, napi 2 gyümölcs max es egy kocka fekete csoki... nagyon vékony alkat vagyok, azonban valóban egész életemben iszonyat mennyiségű édességet ettem, igaz azt mondta, ez nem befolyásolja.
Valakinek van ebben tapasztalata?
Ne haragudj, de nagy butaságot mondott.
Diabetológust keress, aki kb a 160g ch diétát fogja mondani. A nagyon kevés ch sem jó a babának, de a túl sok sem.
Dietetikus kioktat, hogyan mikor mennyi ch-ot fogyaszthatsz. Minden rendben lesz!
Abban igaza van, hogy nem lehet korlátlan mennyiségben édességet fogyasztani, de oda kell figyelni és számolgatni. Ehetsz ketchupot, de a táblázat alapján, ami van rajta, ki tudod számolni, hogy mennyi van benne.
Csokit pl magas kakaó tartalmút lehet, de annak a ch tartalmát is számolni kell.
Egyáltalán nem ehetsz semmi cukrosat, figyelned kell a szénhidrátbeviteledre, kerülnöd kell a fehér lisztes és puffasztott dolgokat is.
Gyümölcsöt tízóraira, vagy uzsonnára fogyaszthatsz majd, ha bírja a cukrod.
De, biztosan elirányítanak diabetológiára vagy dietetikushoz, akik majd segítenek kialakítani az étrendedet.
A facebookon is van egy nagyon hasznos csoport, terhességi cukorbetegség a neve. Ott, legelőször majd a diéta alapok fájlt olvasd el, hogy nagyjából képbe kerülj.
Ugyanígy voltam. Nekem sem volt soha gondom a cukrommal, családban sem, szintén vékony alkat vagyok.
Valaki, nem veszi komolyan.
Valaki, már erre az értékre is diétát javasol.
Valószínűleg, 180g-os ch diétát fognak javasolni.
Az első terhességem alatt, nekem erre az értékre, diétát javasoltak és kezelhető volt vele.
De, a 38. héten, indítottak a cukrom és a lepény állapota miatt.
Most a 2. terhességem alatt, szintén tartottam már a diétát a kezdetektől.
Volt előrehozott terhelésem, szintén 7.3-as cukorral.
De most, hiába a diéta, romlani kezdtek az értékek.
Inzulin fog kelleni.
Mindenki szervezete másképpen reagál.
Ki kell majd tapasztalnod, hogy a szervezetednek/cukrodnak mi a jó.
Ellenőrizd a cukrodat, vezess étkezési naplót, hogy lásd, mitől ugranak meg az értékeid.
Kitartást! Ha minden jól megy, szülés után, majd rendeződni fog a cukrod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!