Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Dolgoznom kell majd a terhessé...

Dolgoznom kell majd a terhesség közepén?

Figyelt kérdés

Első gyerek előtt dolgoztam hat évet, majd az 5. hónaptól táppénzen voltam veszélyeztetett terhesként. (Nyílt a méhszáj, szigorú fekvést írtak elő, zömmel kórházban). Az első és második gyerek közt dolgoztam egy évet, majd a terhesség elején tappénzre mentem.

Most két hónapja dolgozom, előtte pedig 1,5 hónap szabin voltam. Jelenleg újra terhes vagyok, az orvosom táppénzt javasolt.

A főnököm viszont úgy tudja, hogy csak annyi időre mehetek tappénzre, amennyit ledolgoztam az elmúlt egy évben. Vagyis vagy két hónap vagy ha a szabi beleszámít, akkor 3,5 legjobb esetben. De az is felmerült, hogy a ténylegesen ledolgozott munkanapok száma a mérvadó, vagyis havi kb 20 nap, esetemben ugye kb 40. De még megkérdezi a munkaügyet.

Létezik, hogy 1,5 hónapot lehetek táppénzen veszélyeztezett terhesként és vissza kell mennem pár hónapot dolgozni, hogy utána újra legyen pár hónap táppénzem?

2020. szept. 9. 09:36
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
76%
Igen, így lesz.
2020. szept. 9. 09:38
 2/17 anonim ***** válasza:
72%
Igen ez így van.
2020. szept. 9. 09:40
 3/17 A kérdező kommentje:
Csak azt nem értem, hogy akkor a sok gyeses anyuka hogy tud elmenni gyed+tappénzre?
2020. szept. 9. 09:42
 4/17 anonim ***** válasza:
74%

Hogy mire?

Aki GYES-t kap annak nincs GYED-e...

2020. szept. 9. 09:44
 5/17 anonim ***** válasza:
84%
Igen. Ez így működik. A mostani terhességem előtt 5 évet dolgoztam le egy cégnél. 9 hetesen már kiírtak táppénzre mert hetekig nem tudták beállítani a vérnyomásomat mert a régi gyógyszeremet nem szedhettem a Dopegyt pedig vagy levitte nagyon vagy semmit nem ért. Tehát én simán itthon tudtam maradni. Még 2 hetem van. Ha nincs meg az időd ami fedezné a táppénzed időtartamát sajnos vissza kell menned dolgozni.
2020. szept. 9. 09:55
 6/17 anonim ***** válasza:
78%
Na várj! Váltottál munkahelyet?
2020. szept. 9. 09:59
 7/17 A kérdező kommentje:

Kedves 4-es, nyilvan elírtam. A gyeses gyes+tappénzre megy, a gyeses pedig gyed+tappénzre.

Azt hittem ez ertelemszeru

2020. szept. 9. 10:14
 8/17 A kérdező kommentje:
6-os, nem, nem váltottam munkahelyet. Ez az egyetlen munkahelyem és a munkaviszonyom folyamatos
2020. szept. 9. 10:15
 9/17 A kérdező kommentje:
És akkor mik a lehetőségeim? Fizetés nélküli szabadság? Vagy kirúgnak? Mert dolgozni nyilván nem fogok tudni, ha egészségügyileg indokolt, hogy ne tegyem.
2020. szept. 9. 10:17
 10/17 A kérdező kommentje:
És még az, hogy mire számítsak? A szabadság és a szabadnapok beleszámítanak a jogosultsági időbe vagy csak a tényleges munkanapok?
2020. szept. 9. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!