Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kb mennyit kérnek jelenleg a...

Kb mennyit kérnek jelenleg a fogadott orvosok a szülésért?

Figyelt kérdés
Elsősorban Nyíregyháza érdekelne, de szívesen várok egyéb helyszínre vonatkozó válaszokat is. Tegnap láttam a Híradóban a veszprémi kórházban készített riportot, ahol 100.000 Ft-ot kell perkálni. A riport végén meg szárszóként hozzátették, hogy egyébként az országos átlag 150.000 Ft. Kérdem én, HOL? Mélységesen felháborított az egész.
2008. nov. 27. 12:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik ismerősömnek Nyiregyházán, Dr. Medve László volt a fogadott orvosa és ő megmondta hogy minimum 60ezer Ft. a szülés.Azért írom az egyik ismerősömet mert én nem fogadtam orvost magamnak, mert anyagilag nem bírnánk.
2008. nov. 27. 12:49
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én nyíregyházi vagyok. Remélem nálunk ezt nem vezetik be. Szerintem a 150 e ft-os átlag az elég túlzás. Nem tudom ki mennyit ad, de én őszintén megmondom az igazat. Az első és 2. gyereknél is 40 e-t adtam, és a 3-nál is annyit fogok. Az a baj -szerintem-, hogy sok kismama túloz és nem mond igazat (akinek nem inge ne vegye magára!), azért, hogy nehogy szégyenben maradjon vagy egyszerűen felvág. Nagy az eltérés az országban is, de a 150 az nagyon durva.

Nálunk is van olyan doki, aki előre közli a tarifát (hallottam én is), de van aki elfogadja azt, amit kap. Vannak felkapott orvosok és vannak szerényebbek, akik uolyan jól végzi a dolgukat. Nézz körül, hallgass meg több véleményt és azután válassz orvost, ha még előtte állsz.

Azt sem értem (itt olvastam), hogy miért 10x a szülés a vizsgálat árának. Vagy ez csak egy szokás?

Az én dokibácsim, sztem tök rendes, normális árat kér, a szüléseken ott van és megköszöni amit tudok neki adni.

Ennyi! Tömören.

30 hetes

2008. nov. 27. 12:50
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
ha az orvos külön nem mondja meg, hogy mennyi a tarifa, akkor általában egy vizsgálat árának a 10szeresét szokták számolni a kismamák, tehát pl ha egy vizsgálatnál 6000 ft-ot kér el, akkor a szülés 60 000 ft lesz
2008. nov. 27. 12:52
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az Uzsokiban 70 E-et kért a doki.
2008. nov. 27. 12:53
 5/14 A kérdező kommentje:
Az én orvosom Adorján Gusztáv, az első gyerekemet is nála szültem, sőt már műtött is, minden nyavalyámat ő ismeri, így nem váltanék másra. Ezelőtt 3.5 évvel én 50.000-t adtam neki, nem húzta a száját. Viszont mástól meg hallottam, hogy megmondta a tarifát előre (tavaly januári adat, 70.000 Ft)Nekem nem mondta meg annak idején, és most sem fogok rákérdezni.De ha benyögi nekem a vége felé a 100-at hát én őszintén szólva fogalmam sincs mit fogok csinálni. A vizsgálat 10 X-ese valóban létező szokás, mástól is így hallottam. ( ja, Medvét ki nem állhatom, neked, kedves második, ki az orvosod amúgy?)
2008. nov. 27. 12:55
 6/14 anonim ***** válasza:

2. vagyok.

Bár szándékosan hagytam ki a nevét az előbb, de úgy gondolom dicsérni névvel is lehet. Dr. Losonczi a dokibácsim és csak jót tudok róla mondani.

2008. nov. 27. 13:03
 7/14 A kérdező kommentje:
Ő egy idősebb figura, nem?
2008. nov. 27. 13:04
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Sztem maradj az eredeti dokidnál, ha eddig nem tette szóvá a pénzt ezután sem fogja. Amúgy is már ismeritek egymást és meg vagy vele elégedve. (ciki lenne vele találkozni szülésnél, vagy viziten, ha leváltod) Én róla nem hallottam semmi negatívumot. Az évek alatt biztos nő a tarifa, de szerintem aki már szült egy dokinák, maradhat az eredeti árnál. Ezt is elég kinyögni.

2.

2008. nov. 27. 13:10
 9/14 anonim ***** válasza:
Igen, sztem 50 felett lehet! Olyan szüleim korosztály ( én 30 felett vagyok).
2008. nov. 27. 13:13
 10/14 A kérdező kommentje:

Én Losonczit idősebbnek tippelem, azért kérdeztem, mert mintha anyukám azt mondta volna, hogy én nála születtem :-D

30 vagyok én is, egy korosztály. Nem ismerjük egymást véletlenül :-)

Amúgy meg Adorjánt eszemben sincs leváltani, nála emberségesebb, közvetlenebb orvossal még nem találkoztam, sőt, én fültanúja voltam a szülőszobán, amikor egy kisebbségi nő szült nála, ( biztos nem a fogadott orvosa volt ) és olyan végtelenül türelmes volt vele, hogy magam is elcsodálkoztam. A kérdésem célja igazából az volt, hogy felmérjem a terepet, hogy mások mit gondolnak a témáról, ki, mennyit ad. Köszönöm.

2008. nov. 27. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!