Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire volt megértő a...

Mennyire volt megértő a terhesség korai szakaszában a párotok?

Figyelt kérdés

8 hetes terhes vagyok és borzasztó fáradt, szinte minden délután elalszok kicsit, de így is hulla vagyok folyamatosan. A párom szerint csak lusta vagyok, nem érti miért alszok el állandóan, vagy nincs kedvem sétálni sehova a 30+ fokban. Hiába mondom, hogy pár hét és jobb lesz, nem igazán hiszi el, hogy ez a terhesség velejárója, nem beszélve az állandó émelygésről és hányingerről ami gyötör.

A ti párotok hogy állt a kezdeti tünetekhez?

2020. aug. 30. 16:58
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
89%
Én 1 hónapig voltam nagyon rosszul..igaz hányni csak 2x hánytam, de gyengeség, émelygés, gyomorégés kínzott...teljesen olyan volt, mint aki jó másnapos.. Emellé meg még én is minden nap sokat aludtam, kedvtelen voltam sokszor,nem bírtam enni.. Férjem, volt, hogy este 9 kor csinált nekem krumplipürét, mert úgy éreztem azt meg tudnám enni. Hozta a hideg colat, sétálni jött velen, a húst ő kezelte, én nem bírtam látni sem. Viszont 1x megkaptam, hogy depis leszek, mert napokig nem volt kedvem az ágyból sem kikelni, próbált volna kimozdítani, de még hozzá sem volt kedvem. Akkor kicsit kiborultam, hogy nem ért meg, de utólag látom, hogy jót alart és felfújtam a hormonok miatt :)
2020. aug. 30. 20:34
 22/32 anonim ***** válasza:
91%

Nyugi. A nő legnagyobb ellensége a többi nő...

Nem, a terhesség nem betegség, de vannak, akik valóban rosszul vannak, hánynak, émelyegnek, és vannak, akik nagyon komolyan levertek, a szervezet egyszerűen lestoppol, nekem egy kolléganőm kisterhesen elaludt az asztalánál, pedig elmondása szerint 10 órát aludt előtte éjjel. Aki erre nincs tekintettel, annak gratulálok az empátiájához, különösen, ha várandós nőtársról van szó.

35hkm, aki 39. hétig dolgozni fog, mert nulla terhességi tünete volt (most is csak kósza aranyér), és mégis képes felfogni, hogy másnak nem ilyen könnyű...

2020. aug. 30. 20:37
 23/32 anonim ***** válasza:
78%

Kedves 14es!!! Én sem voltam táppénzen, de elég volt túlélnem a munkahelyemen. Szerencsére otthon a férjem már segített mindenben. És azt se felejtsd el, hogy minden terhesség más. Van aki észre sem veszi, van aki iszonyat rosszul van. 5.terhességem van jelenleg. Elsővel vészes hányásom volt. Második, harmadiknál kb 3 hét volt nehéz, de simán éltem az életem. A negyedikkel 5 hétig feküdtem, folyamatosan hánytam, apró falatokat tudtam enni. Igaz az a baba sajnos nem maradt velünk :(

Jelenleg állandó rosszullétem van, de hányni csak 3x hánytam. 16 hetes vagyok már. Viszont a gyereket ketten vállaltuk, és tudja mivel jár! Ha a pasi csak megcsinálja, de nem segít, akkor annak nem szülök!

2020. aug. 30. 20:58
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem volt semmi tünetem csak fáradt voltam. Szerencsére olyan a munkám, hogy magam osztom be az időmet, itthon dolgozom. Így mikor fáradt voltam ledőltem. Páromnak volt egy előző kapcsolata, ott van egy kislány akit már együtt nevelünk 3 éve, így aztán tudta mivel járhat egy terhesség. De szerencsére nem szorultam ápolásra, viszont ha így lett volna biztosan megtett volna mindent értem 😊
2020. aug. 30. 21:13
 25/32 anonim ***** válasza:
84%

Tudod 14es sok undorító dolog van, de beszólni valakinek, aki rosszul van és kínlódik az mindennek az alja. Bele se merek gondolni milyen lelkivilága van egy olyan embernek, aki ettől érzi magát erősnek. Ja és mennyi esze, hogy biztosra veszi mindenki pont úgy viseli a terhességet ahogy ő, mert máshogy nem is lehet.

Kívánom, hogy ess ágynak úgy 2 hónapra valami "jelentéktelen dologtól" és àlljanak körbe hasonló mentalitású érzelminyomorékok azzal, hogy csak nyafizol.

Abba meg már bele se gondolok az ilyen hogy viselkedik a saját gyerekével, ha az uram bocsá, nem gyűr le mindent mint egy monstrum.

Részvétem a környezetednek.

2020. aug. 30. 21:34
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
Szakítottunk. Elég x@r érzés volt látni, hogy más várandós nő mellett ott a párja, aki szépen, szeretettel, gyengéden bánik vele, értékeli, örül... De hát ez van, én voltam a h.lye. Túléltem, szülés előtt 9 nappal még dolgoztam, szerencsére csak ebéd előtt kellett gyorsan inzulint szúrnom a mosdóban, más kellemetlenségem nem volt. Lehetett volna rosszabb is.
2020. aug. 30. 21:46
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Én az első 4 hónapban iszonyat sokat hánytam. Elkezdtem durván fogyni. Egyébként se könnyedén indultunk neki, mert volt már miómám, cisztám, endo. Szóval maga a terherbeesés is csoda volt. Szóval nem érzem magam nyámnyilának, mert nem dolgoztam a szülés napjáig. Örültünk, hogy minden rendben volt és nem lett senkinek semmi baja. Borzasztó, hogy ilyen érzéketlen emberek vannak. Gondolom, ugyanaz, aki másik kérdésnél leszólta azokat, akik nem tudtak terhesen 30 kilókat pakolni egész nap 🤪
2020. aug. 30. 21:55
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon megértő volt. Nem tudott mindent a terhességről, de folyamatosan tanult a dologról és figyelt rám. Izgult is mivel már elveszítettünk egy babát. Így a másodiknál eléggé a sarkamban járkált, ami jól jött ki, mivel 26 hetesen be kellett vinnie a kórházba, szóval kifejezetten jó volt, hogy túl aggódta a dolgot. :)

Nekem ez a furcsa amúgy, az én férjem se tudott először semmit a terhességről, de meghallgatott, és érdeklődött. A tiéd ezt nem teszi?

2020. aug. 30. 23:08
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
Az én volt férjem semennyire sem volt megértő, csak a szex számított neki. Lszrta, hogy a libidóm a vakondoknál volt megtalálható a folyamatos hányás miatt. Ez a hozzáállás a szülést követő 1.5 évben is így volt. El is váltunk, mert folyamatosan félredugott másokkal. De én voltam az idióta, mert nem akartam tudomásul venni a tényeket, hogy egy éretlen, önző fszfejhez készülök hozzámenni, és tőle szülök gyereket.
2020. aug. 31. 08:25
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
Segített a mai napig segít most vagyok 36 hetes. Az elején 12.hétig rossz volt. Reggel elvittem a gyereket a suliba, megfőztem, kitakarítottam és ledőltem egy kicsit. Majd mentem a gyerekért vissza a napközibe. Mire jött a párom minden oké volt. Igazából most igenylem jobban a segítségét. Mar nem olyan egyszerű semmi. Amiben tud segít. Persze vannak mélypontjaim amikor úgy szól hozzám. Egyből sírógörcsöt tudok kapni. Pedig azt hittem a végefelé már nem fognak így tombolni a hormonok. Szegényen azt vettem észre, hogy inkább elkerül amikor ilyen napom van. 😊
2020. aug. 31. 10:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!