Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gyanakodnátok trombózisra?

Gyanakodnátok trombózisra?

Figyelt kérdés

Tegnap reggel begörcsölt a bal vádlim, és azóta feszül, fáj.

Viszont ha ráállok, nem fáj jobban, inkább csak lépés közben, ahogy emelem a lábam.

Nem visszeres, vadgesztenye krémmel kenem, igyekszem sokat mozgatni.

Tudom, hogy terhesség alatt sok nőnek napi szinten begörcsöl a vádlija, de utána el is múlik a fájdalom, vagy azért bent marad a feszülés?

Magnéziumot szedek, folyadékra odafigyelek, min. 2 liter naponta.

25 hkm

2020. aug. 27. 11:00
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Érzetre melegebb az a lábad? Ez szokott még gyanú lenni.
2020. aug. 27. 11:02
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha erôs volt a görcs, maradhat utána izomláz szerû fájdalom. Nálam is volt ilyen párszor.
2020. aug. 27. 11:04
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Piros, vizes, duzzadt, akkor lehet. De lehet "csak" a görcs maradványa is. Nekem a combomban voltak olyan görcseim, hogy két-három napig éreztem utána.
2020. aug. 27. 11:11
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem néha napokra benne maradt a feszülés egy-egy nagyobb görcs után. Nagyon lassan állt ki belőle. Óvatos nyújtás segített csak. Szerintem nálad is ez a helyzet, a trombózis erősebben fáj és piros, forró lesz a láb. Inkább szedj extra magnéziumot, nekem az segített. 34hkm
2020. aug. 27. 11:32
 5/9 A kérdező kommentje:

Nem piros, nem duzzadt.

Szuper, vagyis úgy értem, köszönöm a válaszokat, ezekszerint benne lehet a pakliban, hogy a görcs után esetleg izomláz lett. Csak fura, hogy így megmaradt, de akkor várom, hogy elmúljon, nyújtani is fogok, rendben. Már évek óta nem görcsölt be a vádlim, féltem is tőle, hogy bekövetkezik.

Szép napot! :)

2020. aug. 27. 11:51
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, ez csak a gorcs miatt van... Nekem hajnalban ugy begorcsolt 1 hete, h ha megnyomtam, befeszitettem 3-4 napig is fajt. A trombozisnal altalaban a bor felulete duzzadt, piros, feszes, fenyes. Ep fog mulni, emeld a magneziumot.
2020. aug. 27. 11:56
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Kitartást, nekem a szülés után ezek a görcsök elmúltak, de addig sajnos nagyon sokszor kínoztak... (Bár én magnéziumot egyáltalán nem szedtem.)
2020. aug. 27. 12:00
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Most voltam patikában, imádom az ott dolgozó két hölgyet, annyira szakképzettek, bármilyen kérdésben nyugodtan fordulhatok hozzájuk is, hát ha már ott jártam, rá is kérdeztem.

Magnéziumot emelhetem. Jelenleg Bérestől a 250mg-osat használom, abból váltsak másfél tablettára, illetve bár sokszor óva intenek bennünket a túlzott sófogyasztástól, és persze nem is kell túlzásba esni, de érdemes kicsit emelni a só bevitelén, mert ilyenkor nyáron simán leizzadjuk, amire a szervezetnek szüksége lenne, és az is az izmok "gyengüléséhez" járul hozzá. Tehát arról van szó, hogy pl kicsit tegyek több sót a főzelékbe.. :)

2020. aug. 27. 14:29
 9/9 anonim válasza:
Nem
2020. szept. 1. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!