Szerintetek lesz bármi hátránya annak, ha a kislányomnak nem lesz testvére?
2,5 éves a kislányom.
Több okból sem szeretnénk még egy babát.
Egyrészt egészségügyi okból, másrészt azt érezzük a férjemmel, hogy nincs annyi türelmünk, nem szeretnénk folyton feszültek lenni és úgy gondoljuk nekünk egy gyerek elég.
De mostanában többször előjön bennem a kérdés, vajon a kislányunknak nem fog e nagyon hiányozni egy kistestvér.
A férjemnek nincs testvére, nekem pedig csak egy olyan nővérem van, akivel szenvedélybetegsége miatt egyáltalán nem tartom a kapcsolatot.
Így unokatestvére és egyáltalán senkije nem lesz a kislányunknak rajtunk kívül.
Van/volt valaki hasonló szituációban?
Meg is válaszoltad magadnak a kérdést.
Hiába van testvéred, az élet úgy hozta,hogy semmit nem érsz vele.
Mint a te példát is mutatja, attól hogy lenne testvére még egyáltalán nem biztos, hogy jó lenne a kapcsolatuk felnőttként.
Egyébként mi is ugyanígy gondoljuk, ahogy te. A mi fiunknak se lesz testvére. Nagyon hasonló okokból.
Nagyszülői rokonság révén sincsenek unokatestvérek?
Szüleiteknek csak vannak testvéreik!
Tuti 0ra fogtok pontozni, de akkor is leírom.
Szerintem nagy valószìnűséggel lesz hátránya. Persze benne van, hogy majd felnőve nem lesz jó a kapcsolatuk. De akinek van egy igazi testvére, az tudja hogy megéri a kockázatot. Ha eldöntöttétek akkor mindegy már. Számomra nagyon jó érzés volt mindig, hogy ebben a világban vannak olyan emberek akikre mindig számíthatok. Nekünk a szüleim ezt tanították. Az hogy a testvéreknek milyen a viszonya a szülőkön nagyon múlik! Én is próbalom majd olyannak nevelni a gyerekeimet mint minket a szüleim.
Lesz hátránya, biztosan. Szociális kapcsolatok terén. Lehet hogy túlságosan saját magát helyezi előtérbe. Stb. Most nem emlékszem hirtelen mik azok az általános dolgok, amiket erre lehet fogni.
De egyébként előnye is van, nem csak hátránya. Nálunk férjemnek vannak ellenségei illetve bocsánat, testvérei. Ilyen is van. Nem a testvérrel lehet a legtöbbet adni egy gyereknek.
Babazsúrok alkalmával több másik gyerekkel játszhat együtt.
Akár már a 3. születésnapján - és/vagy a neve napján - rendezhettek valamilyen jópofa mulatságot!
Te is megismerhetsz más anyukákat, férjed is megismerhet más apukákat - kiegyensúlyozottabb lehet a házasságotok baráti körökkel kiegészítve!
Művelődési házakban is szoktak baba-mama foglalkozások lenni (legalábbis a 90-es években tapasztaltam összejövetelek megrendezését különböző családok ismerkedési helyszíneivel kapcsolatban.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!