Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Negyedik baba? Mit gondoltok?

Negyedik baba? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Mit gondoltok, ha adottak lennének a körülmények vállalnátok negyedik babát? Mit gondoltok azokról akik négy-öt gyerekeket bevállalnak?

Nálunk most 5-4-2 évesek a gyerekek és én is, férjem is nagyon szeretnénk még egyet. Úgy érzem elbírnék még egy gyerekkel, el is férne még.. Ami visszahúz egy picit az az hogy akkor a meglévő háromtól venne el engem az új baba..időben energiában..

Valahogy azt veszem észe hogy itt Magyaroszágon már a három is olyan "sok" hát még a négy vagy több.. De én nem érzem soknak, szeretnénk nagy családot.. Csak hát közben szeretném azt is hogy mindegyiknek minden meg legyen adva..

2020. aug. 10. 13:40
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
94%
Nekem 3 is sok lenne. De ha te 4-gyel éreznéd teljesnek, akkor ne az alapján dönts, hogy vadidegenek mit gondolnak. Ez csak rád és a férjedre tartozik.
2020. aug. 10. 14:53
 12/33 anonim ***** válasza:
69%

Életünk legjobb döntése volt a negyediket “bevállalni”. És bár mindig is 4-et szerettünk volna, már az ötödikre gyúrunk. 😄

Nekem 4 tesóm van, sosem éreztem, hogy kevesebb figyelem jutna nekem, mert sokan vagyunk.

2020. aug. 10. 15:12
 13/33 anonim ***** válasza:
88%
Senkinek semmi köze hozzá, hogy ki hány gyereket vállal. Az eszem megáll mibe belemagyaráznak. Már akinek hagyják. Férjemék négyen testvérek, mind fiú. Nekem négy tesóm van. Négyen vagyunk lányok, egy fiú. Egyik családban sem szenvedett hiányt senki. Semmilyen téren. Pedig akkoriban nem járt ennyi támogatás több gyerekre. Nekünk három gyerekünk van. Kettő lány és egy fiú. Kicsit sem érdekel, hogy kinek tetszik. Ha valaki beszól, visszaszólok. Ja és mindhárom gyerek megkap mindent, amire szüksége van. Minőségi ételek és ruhák, különórák, okostelefon, bicó, stb. Lakást nem tudunk venni nekik, de nem is akarunk. Mi sem kaptunk a szüleinktől, csak beleadtak valamennyit. Mi is majd veszünk bútorokat vagy ilyesmi. Ha milliárdos lennék, akkorsem tolnék mindent a fenekük alá.
2020. aug. 10. 15:15
 14/33 anonim ***** válasza:
93%
Elfelejtettem írni, hogy ha lett volna alkalmam, akkor szülök negyediket is. Orvosira jártunk, ezért kicsit kitolódott a gyerekvállalás. Szerencsére nem jelentkezett a "középső gyerek szindróma". Lehet azért, mert a középső más nemű, mint a szélsők.
2020. aug. 10. 15:18
 15/33 A kérdező kommentje:

Na örülök hogy azért ennyien pozitívan állnak a témához. Igrn, csak es ferjemre tartozik az igaz de kivancsi voltam a velemenyekre.

A kommentekre reagalva: meg nem multam el 30, CSOKot hitelt tamogatast stb nem vettunk fel semmit, autot nem veszunk, nem is ezert szulnek. Sajat lakasunk van de nem valoszinu hogy tudunk majd nekik lakast venni, tobb szaz millionk nem lesz erre.

2020. aug. 10. 16:19
 16/33 anonim ***** válasza:
83%

En vagyok az egyik válaszoló, aki szerint hülyeség ennyi gyerek. Lepontozhattok újra, továbbra is ezt gondolom. Meg azt is, hogy mindenki ennek ellenére annyit vállal amennyit akar. Egy 3-4 gyerekes anyukámhoz se mentem meg oda, hogy kozoljem vele, Bem normális. Ő dolga, mit vállal, mit bír.

De kérdező. Az ilyen csókos meg babavaros marhakkal meg főleg ne törődj. Mi 1! azaz egy gyereknél is ezt megkapjuk. És ha netán bevallaljuk a másodikat akkor gondolom jön, hogy “persze mert így elengedik a nem tom melyik hitel nem tom hány %-át”. Na hagyjuk. Ez is olyan, hogy akinek jól jön, nyilván élni fog vele, nem hülye. Aki meg erre akar gyereket válni jobb ha előbb kiszámolja, hogy nem igazán éri meg, ha bevallalja az x gyereket, nem ebből lesz gazdag, de meg felnevelni se elég őket. Az ostobák meg úgyis mindig nyomni fogjak a vakert. 😀🤷🏼‍♀️

2020. aug. 10. 16:26
 17/33 Derjaderja ***** válasza:
89%
Mi meg nem vettünk fel semmit, de még soha senki nem kérdezett erről és én se mást.
2020. aug. 10. 16:43
 18/33 anonim ***** válasza:
28%
17 akkor te szerencsés vagy. Nalunk sem téma ez. Meg ne úgy képzeld el, hogy megkérdezi. Nem kérdezi meg. Elkönyveli mindenki, hogy akkor felvettük és kész. Mert ugye 30 körül az ember nem azért vállal gyereket, mert “itt az ideje”. Kizárólag a hitel miatt. Vagy nem tudom mi itt a logika.
2020. aug. 10. 16:50
 19/33 Derjaderja ***** válasza:
90%

Hú nem tudom, nekem szerencsém van, mert mas kínos es divatos témákkal se talalnak meg 1-2 kivételtől eltekintve.

Igyekszem normális anyukakkal pajtizni, a család meg kicsi és normális. 1 szomszed nénit szoktam messzire kerülni.

2020. aug. 10. 18:11
 20/33 anonim ***** válasza:
80%

#9es ezt sajna magyarázhatod a habzószáju gyerektekeneknek, akik nem hogy a csokot a csp-t is sajnálják a családoktól. Pont most volt a családi kapcsolatok témakörben a "mit szólnál ha a gyereked nem akarna gyereket" na ott is elment az irány máshova. Olvashattuk hogy épp hogy a gyerekeseket kellene megadóztatni mert fizesse mindenki a saját hobbiját, meg pluszt pénzt szedni bkv-n a babakocsik miatt. Stb

Agyrém.

Sajna megértem a kérdezőt, újabban közügy lett a terhesség, és iszonyú ellenszenvet vált ki sok emberből még a kis család is nem hogy a nagy.

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

2020. aug. 11. 07:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!