Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki mit főz terhesség elején,...

Ki mit főz terhesség elején, hányingeres időszakban?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Hét hetes terhes vagyok, elég gyakran van hányingerem, hányni is szoktam.

Kicsit fűszeresebb, erősebb étel már nagyon megterheli a gyomrom, jön utána a puffadás, émelygés, hányinger, néha hányás.

Nincs ötletem, hogy mit főzzek magamnak, mert már egy kicsit fűszeresebb hús is megnyomja a gyomrom. A főzelékeket nem igazán szeretem, de szívesen fogadok bármilyen ötletet, ajánlást.

Most például van itthon húsleves, zöldfűszeres csirke, saláta. A levest egyáltalán nem kívánom, a hús meg nem esett jól. :(

2020. aug. 10. 12:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Semmit, nem tudtam főzni, olyan ételundorom volt, hogy a reklámujságban reklámozott élelmiszer fotóktól elhánytam magam, bármilyen ételszagtol szintén, rendeltem kaját, mondjuk az sem maradt bennem.
2020. aug. 10. 13:09
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Kitartást. Amikor a babát terveztük, nagy reményekkel belevágtam, hogy majd milyen nagyon egészségesen fogok étkezni a terhességem alatt. Az első trimeszteres hányingeres időszakban ez a nagyon egészséges kajálás kimerült a sajtos-tejfölös vagy éppen üres tésztában. Piritós ment még lehelletnyi margarinnal, ropi és zérókóla. Húsundorom volt, rá sem bírtam nézni, az édestől (kólát leszámítva) pedig öklendezni kezdtem.

Szóval én valami tésztát javasolnék, de lehet nem fog bejönni neked.

2020. aug. 10. 13:09
 3/10 A kérdező kommentje:

Igen, a ropi nekem is jó barátom mostanában, azt eszek most is. :)

Ki fogom próbálni a tésztákat, köszönöm. :)

2020. aug. 10. 13:11
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát én konkrétan üres, csak sózott pirított tarhonyát ettem hetekig
2020. aug. 10. 13:11
 5/10 anonim ***** válasza:
Semmit nem birtam,felkelni sem tudtam az agybol a veszes hanyasommal.🥵
2020. aug. 10. 13:14
 6/10 Wonderwomen ***** válasza:
Kb semmit nem kívántam, zabkását ettem állandóan reggelire, mert mástól savam volt. Meg gullon cukormentes kekszet eszegettem ásványvízzel öblítve. Ami még nem esett rosszul, bulgur, héjában sült újkrumpli, párolt vagy főtt sárgarépa. Szintén egyszerűbb tésztás étel, nah meg a ligthos pizza.
2020. aug. 10. 13:22
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Húsundorom volt, így főleg hús mentes ételeket ettem. Ez kitartott a szülés utánig.

Sokszor csak egy egyszerű kifli vagy szendvics ment le. Tükörtojás néha. Meg főleg tésztás ételek. Kekszek, ropi. Pirítós. Melegszendvics, de felvágott nélkül. Palacsinta. Rakott krumpli, krumpli főzelék, paprikás krumpli. Még tej, tejbegríz, rizsfelfújt.

Alapvetően igyekszünk egészségesen étkezni, de terhesen nem ment. A megszokott kajákat egyszerűen nem bírtam megenni.

2020. aug. 10. 13:31
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak hányingerem volt, hányás csak párszor, de olyankor csak a ropi volt jó. Az első trimeszterben az ágyam mellett mindig kellett lennie ropinak :D
2020. aug. 10. 13:37
 9/10 anonim ***** válasza:

Én külön ettem szinte, de főzni főztem amit tudtam, csak volt hogy a férjem kavarta meg, mert én nem bírtam..

Ha nagyon gáz a főzési rész, akkor amíg nem lábalsz ki ebből, rendeljen a férjed kaját a munkahelyére, te pedig egyél olyat, amit bírsz. Nekem pl a hideg gyümölcs joghurt volt egyedül jó..

2020. aug. 10. 14:10
 10/10 anonim ***** válasza:
Esetleg joghurtokat próbálhatsz, egyszerűbb kekszeket, kölesgolyót stb.
2020. szept. 5. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!