Feta sajt terhesen?
14+2 hetes kismama vagyok. Az egyik kedvenc ételemben benne van töltelékként a feta sajt. Pontosabban: fetasajttal lilahagymával töltött rántott csirkemell. Hónapok óta nem ettem ilyet, most viszont eléggé megkívántam. Viszont azt hallottam, és olvastam, hogy a fetasajt nem tesz jót a babának, árthat is. Hogy vagytok ezzel? Nyilván nem rendszeres lenne a fogyasztása. :)
Ettetek terhesen fetát?
Jajjj, ezek a sajtok Magyarországon 90%-ban pasztőrözött tejből készülnek, ami a tévhitekkel ellentétben egyre inkább úgy tűnik hogy már önmagában biztonságos, és nem fog liszteriózist okozni. Csirkében meg pláne nem, mivel átsül...
A listeriosis a legújabb megfigyelések szerint az otthon, pasztörizálatlan tejtermékekből pacsált rohasztott sajtokban képes tenyészni, amit a boltok polcairól leveszel, azokban nem, cska rossz higiénés körülmények között.
Helyesbítve: nem nagyobb eséllyel lesz a fetában vagy camambert-ben listeria, mint bármely hőkezelés nélkül fogyasztott élelmiszerben. A tömeges listeria fertőzések ugyanis élelmiszeripari hibák miatt szoktak kialakulni, lásd NHS-kórház(!!!) szendvics balhé.
Az fáj, hogyha ezt nem tudod egyedül eldönteni, akkor hogy fogsz dönteni a gyerekről szóló dolgokban?
Basszus, az csak egy sajt... Ráadásul pasztőrözött.
Ha még mindig parázol, edd átsütve. Pl tölts meg vele egy csirkemellet. Hagymával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!