Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi az előnye ill. hátránya a...

Mi az előnye ill. hátránya a rooming-in-ről?

Figyelt kérdés
Ki melyiket választaná? Babával vagy baba nélkül a szülés után?
2008. nov. 26. 15:06
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Szia.Nekem 2 gyerekem van-egy 16 éves és egy 6 hós-és mindkettő velem volt végig.Amikor a nagy született még újdonság volt,de nekem egyértelmű volt,h azt választom.Igaz,könnyen és gyorsan(4 óra alatt)szültem.A 2.babánál se volt kérdés,ő még gyorsabban(2 óra alatt)érkezett.Mindkét gyerkőc pár hetes kora óta végig alussza az éjszakát,nyugodt,kiegyensúlyozott srácok.Sztem-bár ez csak az én véleményem-sokat számított nekik,h már az első perctől együtt voltunk,érezték a közelségemet,akkor ehettek,amikor erre igényük volt,és ha sírtak rögtön fel is vettem.(Mire hazamentünk már teljesen jól ismertük egymást.)Vagyis biztonságban érezhették magukat.Én,ha még lesz babám,biztos,h az együttlétet fogom választani,még császár esetén is,mert a babának mindenképpen az a jobb!
2008. nov. 26. 15:21
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Én olyan helyen szültem, ahol 24 órás rooming in volt, és 5 fős szoba,mindenki babája máskor volt fent és sírt teljesen hulla voltam az 5.nap végére mire hazamehettünk, nem csoda, hogy a tejem is alig akart beindulni. Újszülött osztály nem is volt csak egy kékfény kezelős szoba, szóval ha akartam volna, se tudtam volna hova visszatolni a babát. Így maradt az 5 nap alatt összesen 6 óra alvás.

Alig vártam, hogy hazajöhessünk.

Következő gyerekemet vagy olyan helyen szeretném világra hozni ahol csak 12 órás rooming in van, vagy pedig egyedül max. ketten vagyunk egy szobában...Ami meg persze fizetős keményen.

Vagy nem maradok ott , csak 2 napot..:(és saját felelősségre távozom.

Ez az én véleményem.

2008. nov. 26. 15:22
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Elöny az, hogy kezdettöl fogva jobban megismered, akkor teszed mellre, amikor látod, hogy éhes. Egyszóval jobban összeszoktok! Hátrány lehet, ha éjszaka is veled van, esetleg sokat kelsz, nem tudod úgy kipihenni magad szülés után.

Ahol én szültem, bár 3-an voltunk egy szobában, nappal a kicsi velünk volt. Mivel én császárral szültem, az elsö napokban beadtam éjszakára (csak szopni hozták), jobban tudtam pihenni, s a tej is viszonylag gyorsan jött.

2008. nov. 26. 15:23
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém 31 hónapos éppen ma,de máig sem felejtettem el a kórházi rémálmot,amit a "bababarát"rendszer jelentett.Császárral szültem,ami az anyára nézve amúgy is megterhelő,ketten voltunk egy szobában,de az én fiam minden éjjel bőgött kb.3 órát,mert éhes volt szerintem.A tejem csak a 4.nap körül jött meg,addig vagy kapott pótlást,ha nagyon kértem(furcsán néztek a nővérkék)és szinte semmiben nem segítettek.Magamat is elég volt vonszolni a seb miatt,ennek ellenére a reggeli fürdetésen kívül semmit nem segítettek.Az 1.naptól nekünk kellett pelenkázni stb.Az 5 nap alatt kb.5 órát aludtam összesen.Nappal természetesen szobatársamat jöttek látogatni csoportosan.Szóval ebből is kiderül mi a véleményem a rendszerről!!!
2008. nov. 26. 15:59
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Még gondolkodom mert van jó meg rossz oldala is.
2008. nov. 26. 16:03
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ahol én szültem (Jahn Ferenc kórház) nappal veled volt a baba kb reggel 7-től este 11-ig de ha kérted ott maradhatott veled éjszakára is. Nekem 3-rom babám született ott és nagyon jó volt hogy este tudtam pihenni, egy anyuka kikérte az utolsó éjszakára a babáját de a pici egész éjjel sirt és kinnt sétált vele a folyosón májusra várom a negyediket de szerintem maradok a bevált módszernél.

Jó babázást:Gabi

2008. nov. 26. 16:26
 7/10 anonim ***** válasza:
75%
Én Győrben szültem, ott 1 ill. 2 ágyas szobák vannak, én egy ágyasban voltam. Császárral szültem, csak első éjjel nem volt velem. De itt nem is nagyon örülnek neki, ha kiviszed éjjelre. Ha kiviszed nem hozzák be szopni. Végig velem volt, éjjel, nappal, de el sem tudtam volna képzelni, hogy nincs ott. Mire mentünk haza, már kicsit összeszoktunk. Pihenni is tudtam tőle. Én csak pozitív dolgokat tudok írni. Igaz nem tudom milyen több ágyas szobában. Én akkor sem adnám le.
2008. nov. 26. 16:37
 8/10 anonim ***** válasza:
75%

babaval! nekem a korhazam mellett nyomos erv volt ez a szempont is!

olvasd csak el a kiskonyved (ha van) elso oldalat, hogy mitol bababarát egy korhaz. (hogy nyujtjak azokat a felteteleket, amik jok a babanak is meg a mamanak is)

a fele ezzel kapcsolatos :D (ha nincs kiskonyved keress rá a bababarát szóra, tuti benne van a gugliba)

2008. nov. 26. 16:41
 9/10 anonim ***** válasza:
75%
elozo voltam: termeszetesen fizetos reszre szeretnek menni, ahol egyszobas agyak vannak, remelem lesz eleg hely! (11k egy ejszaka, de nem ezen fogok sporolni azt hiszem!)
2008. nov. 26. 16:42
 10/10 anonim ***** válasza:
79%

Sajnos a gond az, hogy a bababarát szolgáltatás sokszor csak jó ürügy arra a nővérkéknek (tisztelet a kivételnek) hogy semmit se kelljen segíteniük, hiszen "szokják csak meg egymást stb" . Nálunk úgy néztek ránk mint a véres rongyra ha akár csak vizet szerettünk volna kérni a babóknak. Nekem is a 4.nap indult be a tejem, rengeteget fogyott a fiam addigra. A szobatársamé be is sárgult és láza is lett (ez is lehet a szomjazástól is..) Értem én hogy az anyatejet meg a cicire tevést kell szorgalmazniuk, de akkor SEGITENIÜK is kellene.

A lényeg : menj rooming inbe 24 órásba is akár, de előtte érdeklődj utána más kismamiknál, segítenek e vagy le se ejtenek 5 napig...Mert EZ a lényeg szerintem.

2008. nov. 26. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!