Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ma 1hete voltam utolsó mensi...

Ma 1hete voltam utolsó mensi alapján 7+1, de aznapi UH 7+5nek mérte a babát. Akkor most melyik adat alapján számoljam a terhességi időt?

Figyelt kérdés
Tehát ma mensi alapján 8+1vagyok, de ha a múltheti UH-on mért eredményt nézem, akkor 8+5. Melyikkel számoljam az időt a továbbiakban? (És ezt most azt jelentené, hogy a baba mensi előtt fogant? utolsó mensi szept. 30., elvileg okt. 11-én fogant a baba, előtte nem voltunk együtt abban a ciklusban.)
2008. nov. 26. 11:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Utolsó mensi első napjától számold.

Egyébként össze-vissza nőnek ezek a babák, nekem is végig egy héttel nagyobb volt a koránál a statisztikai adatok szerint, most mégis a mensi szerinti dátummal foglalkozik a doki. A terhesség végén már nem számít mekkora a babád, mert akkor már lehet 2 kiló is, 5 kilós is, olyankor már az számít, hogy ellátja-e őt rendesen a méhlepény, rendben van-e a szívhangja, stb.

Egyébként gratulálok!!

38heteske.

2008. nov. 26. 12:01
 2/4 A kérdező kommentje:
Akkor a mensi alapján számolom, tehát 8+1 vagyok ma. Különben is, ilyen alapon lehet a köv. UH-nál a babát kisebbnek mérik a korához képest. Köszi a gratulációt! Bár ott tarthatnék már, mint te. Könnyű szülést és jó egészséget kívánok mindkettőtöknek!
2008. nov. 26. 12:11
 3/4 anonim ***** válasza:
A szülés várható időpontját a mensi alapján számold. Nekem eddig mindig 1 héttel idősebbnek mutatta az ultrahang a babámat, hétfőn voltam megint ultrahangon, akkor meg pont annyinak, amennyi a mensi alapján is. Ezek az ultrahangon mért adatok nagyon csalókák. nemrég elővettem az első kislányom terheskönyvét, leleteit és megdöbbenve tapasztaltam: a 38. heti ultrahangon nagyobb comcsontot mértek mint a 40. hetin. A babám egészségesen született, tehát nem nagyon kell foglalkozni ezekkel az eredményekkel, ha valami baj van, azt a doki tapintással is simán megállapítja. 37 hetes
2008. nov. 26. 13:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Nálunk is hasonló a helyzet, már 1 héttel idősebb lett, csakhogy ott nem voltunk együtt:s Úgyhogy szerintem mindegy, ahogy te érzed valószínűbbnek!
2008. nov. 26. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!