Vashiány a 33. hétben?
Most telefonált az orvosom, hogy kevés a vas a véremben,
és szedjek a vitaminok mellé plusz vasat.
Volt valaki így? Nekem furi, hogy vitamint szedek és vashiányom van. Tapasztalatok, vagy esetleg valaki járt már így? Nem lehet ebből gond.
Én is folyamatos vashiánnyal küzdöttem a 20. héttől kb.
A vas is jó ha eszed persze, de legjobb ha az étrendedet is ennek megfelelően igazítod. Cékla, vörös húsok, mák....
Azt is tudni kell, hogy a vérképben a vörösvérselytek számának neövekedése kb 2 hónap. Nekem az orvosom azt mondta, hogy ez egy hosszabb folyamat, mire beépül a szervezetbe.
ja és valószínű ajánlani fogják, hogy szedd szoptatás alatt is.
Igen tudom, hogy a vas bevitelével nem okozhatok gondot,csak nem sok ha a vitaminban is van vas és még plusz szedek .Én azt hittem egyébként,hogy ami a magzatvédökben van az elég mennyiség.
Amúgy köszönöm nektek is a válaszokat.
én még vénásan is kaptam vasat :( a
minden másnap kellett menni a dokihoz, és karba benyomta az "anyagot"
mi már csak így hívtuk a párommal, hogy megyek drogozni :)
Kedves utolsó, ezt találtam neked:
Milyen tünetekkel járhat, ha a fvs értéke a normálisnál magasabb?
Ilyenkor a kóros fvs alakok miatt észleljük a tüneteket. Ezek a fehérvérsejtek nem képesek eredeti funkciójuk betöltésére, így fogékonyság alakul ki a fertőzésekkel szemben. Nagyon magas fvs szám vérkeringési zavarhoz vezethet (lassítja az áramlást)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!