Lina9654257 kérdése:
9-es kóddal vagyok táppénzen május 20 óta. Azt mondta a főnököm, hogy ez idő alatt nem jár szabadság, csak május 20-ig kapom. Ez igaz? Keresőképtelenség alatt nem jár szabadság??
Figyelt kérdés
sajnos senkit nem tudok megkérdezni..2020. júl. 27. 10:53
11/13 anonim válasza:
10 azért ez nem teljesen pontos. Mivel ugye a munkaltato köteles lett volna kiadni márciusig. Ha a kérdezo májusban ment táppénzre, mit is csinált a munkaltato? Szoval ezek olyan dolgok, amiket a munkavállaló nem bukik max a munkáltatót büntetik, ha ellenőrzik és pont egy ilyen munkavállaló adatait nézik.
12/13 A kérdező kommentje:
De az a baj, hogy még ki se akarta fizetni... többször mondtam neki h mi lesz a tavalyi szabikkal.. válasz majd megoldjuk. Akkor most gerinctelenkednek velem, akkor most menjek és jelentsem ? Megérdemelnék. A rózsaszin kiskönyvem el akarták tüntetni.. én megmondtam nekik , hogy ne játszadozzunk ilyenekkel mert ez egy hivatalos irat, keritsék elő.. 10 perc után hívott , hogy meg van a könyvelőnél... azelőtt meg nem volt meg.. meg voltak még hasonló történetek..
2020. júl. 28. 12:19
13/13 anonim válasza:
Ki nem fizethetik. Majd csak ha lejár a fiz nelkulid, mielőtt visszaallnal munkába, akkor adjak ki az összes szabit amit nem vettél ki. Úgy tudom minden megyeszékhelyen van ingyenes jogi tanácsadás pl munkaugyekben is. De egy sima levél egy munkajogasztol is megteszi szerintem. Kb 10-20 ezer forintodba fájna.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!