Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tennél a helyemben?

Mit tennél a helyemben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Napi 8-10 órában dolgozom egy helyen. Kicsit futkosós, néha emelgetős a munka (kb.10 kiló).Most vagyok 7+4 hetes de UH még nem igazolta a babát, túl korán mentem. Holnap mentem volna megint, de átrakták egyéb okok miatt péntekre az időpontomat.

A gondom az, hogy idegbeteg a főnököm. Én jól végzem a munkámat, de a munkatársaim nem, mindent én csinálok helyettük és a lebaszás is rajtam csattan. Folyamatosan üvölt velem, mások miatt. Felmondani nem akartam eddig, majd 12 hetesen, ha biztos a baba és minden rendben vele, de ez a stressz szerintem veszélyezteti.

Tudom, hogy nem érdekelné, ha bejelenteném a dolgot, ugyanígy viselkedne. Táppénzre nem mehetek, napi bejelentetten vagyok.

2020. júl. 21. 16:36
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Fizikálisan jól vagyok, nem hányok, csak iszonyaz fáradt meg érzékeny vagyok.

2020. júl. 21. 19:04
 12/23 anonim ***** válasza:
12%
Szerintem terhességtől függetlenül megtanulhatnál kiállni magadért, és nem dolgozni mások helyett. Mondjuk ehhez kell egy kis ész is. Ahogy ahhoz is, hogy kölcsön egzisztenciára ne szülj gyereket. Mert mi történik, ha a pasidat holnap elüti a busz?
2020. júl. 21. 19:54
 13/23 anonim ***** válasza:
84%
Jah, ne bohóckodj tovább a "munkahelyeden".
2020. júl. 21. 19:55
 14/23 A kérdező kommentje:
Utolsó, kritikán aluli és rosszindulatú vagy.
2020. júl. 21. 20:12
 15/23 A kérdező kommentje:

Annyit tennék hozzá, hogy megélnék én is a fizetésemből és az ösztöndíjamból. A páromnak meg munkahelye sem volt, amikor 4 éve megismerkedtünk (éppen akkor váltott), szóval NEM a pénze miatt vagyok vele. Ezek alapján senki se vállaljon gyereket, mert mi van, ha elüti a busz és árván nő fel? Mi van ha engem üt el a busz?

A másik meg, hogy kiállok magamért. A munkatársaimmal meg a főnökömmel szemben is, ettől függetlenül nincs változás, may 1-2 napig figyelnek jobban.

2020. júl. 21. 22:38
 16/23 anonim ***** válasza:
72%

Viszont ha tényleg terhes vagy, nem lesz sem ösztöndíj, sem munka. A diplomás gyed lófütty, plusz az majd csak akkor jár, ha lesz baba, addig még azért eltelik néhány hónap, ameddig viszont nem lesz jövedelmed sem.

Senki nem írt olyat, hogy a pénzéért lennél a pároddal, ettől függetlenül merész húzás állambácsi jóindulatában bízva szülni a kvázi semmire.

De ez a te döntésed, ha neked meg a párodnak jó, akkor hajrá. Csak tényleg nem értem, hogy akkor minek szpatod magad egy vacak munkahelyen, ha ennyire szupi minden. :)

2020. júl. 21. 23:05
 17/23 A kérdező kommentje:

Az eszedbe se jutott, hogy nem mindenki szeret otthon ülni és eltartatni magát? Én hasznosnak érzem magam attól, hogy dolgozom. De nyilván a gyermekem a legelső már most. Azért tettem fel a kérdést, hogy más hogy tett, mit csinálna, mert én ebben a helyzetben nehezen döntök, mostanában össze-vissza vannak az érzéseim.

A párom azt szeretné, ha nem dolgoznék, de ő eddig is ezen az állásponton volt.

2020. júl. 21. 23:18
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Akkor hallgass a párodra. Igaza van 100%-ig.
2020. júl. 22. 06:58
 19/23 anonim ***** válasza:

3-as vagyok

Egyébként én is a terhesség alatti munka híve vagyok..

37. Hétig csináltm, akkor is családi nyomàsra hagytam abba..

De van az, ami nem ér annyit...

Komolyan

2020. júl. 22. 07:26
 20/23 anonim ***** válasza:
Otthagynam a munkat az ordibalos fonok, es az dmelgetes miatt, mar holnap sem mennek be. Diakmunkabol letezik irodai munka is.
2020. júl. 22. 17:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!