Tapasztaltatok mar hasonlót? Azt hiszem teljesen
összeomlottam.
Figyelt kérdés
16hetes 3napos terhes vagyok. 1hete voltam genetikusnal, de nem volt meg az összes vérvételi eredményem. Akkor nem mondtak semmilyen hibát a leletek alapján, de vizsgálat nem volt. 15/3hetesen levették az ujabb vért. Kijött h nagy rizikó nyúlszáj nyitott hátgerinc meg valami a hasfallal. Ma újabb genetikai konzultacio. Vizsgalat nem volt. Ilyen korban mar nem ajánlott a magzatviz vétel ezt mondták. Plusz van rajtam felesleg és nem biztos h sikeres lenne de kaptam időpontot ha úgy döntök elmegyek. Vérvételt se ajánlottak a genetikusok. Csak egy konzultaciot az orvosommal. Orvos nem hajlando csinálni semmit. Ultrahangot csak 20hetesen...azonnal magzatviz vételre akar küldeni. Közben azt beszéli, hogy az afp lehet attól is magas h 1hóbapot véreztem hematóma miatt. Ő is elmondta a rizikóját a vízvételnek. De menjek el ezt mondta viszint 30% h sikertelen lesz és 15% h elmegy a baba. Közben a véremben is van valami gyulladás ezt a körzeti dokim írta ma. Mit csináljak? Valami okosat tud nekem valaki mondani? Persze nem a megoldást várom csak durvám kivagyok most. Ki mit tenne? Bocsi hosszúságért a hibakert igyekeztem odafigyelni csak hát kb 2oraja sírok és nem mindig megy.
Jól értem az afp-ből lett ez az eredmény? Az afp egy nagyon megbízhatatlan teszt. Rengetegszer adott fals eredményt. 2014 óta nincs is a kötelező vizsgálatok között, és már csak egy-két idősebb orvos veteti le megszokásból. Csináltass Nifty vagy Prena tesztet, az megbízható.
2020. júl. 20. 16:55
2/20 anonim válasza:
Bocs, de összevissza irkálsz mindent. Elhiszem, hogy ki vagy bukva meg aggódsz, de ha nem szeded össze a gondolataid és írod le normálisan a szitut, akkor nem fogunk tudni segíteni.
Most akkor az UH-n találtak eltérést, vagy a kombinált teszten jött ki magas kockázat? Vagy mindkettő?
2020. júl. 20. 16:57
3/20 A kérdező kommentje:
Uh-t nem csináltak. Csak a sima megszokott uh-n a dokim azt mondta minden oke. De nem csinalt morfologiát vagy ilyesmit. A 15hetes vérvetelbe találtak valamit ami nem oke.
2020. júl. 20. 17:16
4/20 anonim válasza:
Nyitott gerincet ultrahang alapján tudják megnézni és nem vérvételből.
Sajnos van benne tapasztalatom,mert 5 hete ez miatt volt terhessèg megszakításom.
Egy profi ultrahangos orvos kell, ahol ezt mind meg tudják nézni.
A nyitott gerinc,nyúlszáj nem állapítható meg vérből
AFP? Olyan nincs is.
Kombinált teszt van.
2020. júl. 20. 17:27
5/20 anonim válasza:
Genetikan nem értem miért nem nézték meg UHon. Az afp már elavult, viszont a kombinált teszthez már késő szerintem. Nekem a Debreceni klinikan csináltak genetikai uhot, az mindent részletesen mutat.
2020. júl. 20. 17:30
6/20 anonim válasza:
Megcsinaltatnam a prena tesztet es elmennek maganba egy teljes koru UH vizsgalatra. Ez a 2 eredmeny mar biztosan pontos eredmenyt mutat.
2020. júl. 20. 17:36
7/20 anonim válasza:
Menj ela az istenhegyire vagy az rmcbe vagy a czeizelbe. Mi az h nem csinal uht?? Akkor csinal amikor te akarod. Es fizeted. Hova jarsz?
2020. júl. 20. 18:49
8/20 anonim válasza:
15 hetesen nincs is genetika. 12 es 18 hetesen van. Tenyleg kivancsi vagyok hova jarsz.
2020. júl. 20. 18:49
9/20 anonim válasza:
Sógornőmnek nyúlszájjal született az első lánya. Nem látszott uh-n.
Afp? Te még is hol az istenben laksz ahol még ezt nézik? Mert itthon Mo-n 2014 óta nem létezik.
A nyitott hátgerinc pedig a 12 heti uh-n már kiszürhető.
A gyulladást pedig antibiotikummal kezelni.
2020. júl. 20. 18:52
10/20 anonim válasza:
Afp már nem kötelező, mert elavult, de meg lehet csináltatni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!