Van itt olyan nő, aki terhes/ van már gyereke , de nem házasodtak össze a párjával? Miért?
A válástól? Mit kell félni a válástól? Most várjátok a közös gyereketeket, milyen válástól fél? Ha gyerek van, egy sima párnak szétmenni kb pont ugyanolyan tortúra, mint válni, ugyanúgy kell gyermekelhelyezési per, és hát a vagyonnal kapcsolatban is lesz pereskedés, az tuti, csak egy kicsit talán még komplikáltabb, mert semmi nem védi az ő magánvagyonát például. Ez egy hülyeség.
Ne haragudj, de a párod össze-vissza hadovál. Nincs értelme annak, amit mond. Különösen ennek fényében, hogy ha nem kell babaváró, akkor el se vesz.
Itt vannak összeszedve a különbségek együttélés és házasság között:
Mi a 2. gyerekünket várjuk és nem vagyunk házasok.
Párom szerint azért mert nem szeret öltönyt venni. Az igazi ok nem tudom, mi, talàn, hogy anno a válása nagyon megviselte, vagy félti a család tőlem a házat (bár házassági szerződéssel kizárható lenne).
Mondjuk tényleg semmi szükségünk plusz kiadásra, esküvőre (én is utálom a rendezvényeket), a 2tanús esküvőnek meg nem látom értelmét.
Most már kb mind1, mert amikor elkezdte emlegetni, hogy a barátai felveszik a babaváró hitelt, megmondtam neki, hogy ha szeretetből nem vett el, akkor 10 millióért se tegye, és soha nem leszek a felesége. És ezt értette is mert abszolút nem egy számító ember és olyan nagyon nem vette be volna a gyomrunk azt a hitelt.
Őszintén szólva azóta egy témával kevesebb van, ami miatt műbalhét rendezünk, és nem hiányzik a házasság, bár én korábban inkább szerettem volna, mint nem.
Előző vagyok
Viszont van egy rokonunk, akit az eladósodott palija a hitel miatt akart elvenni csak elszólta magát.
Márciusban született meg a kisfiunk. Nem vagyunk összeházasodva, nem is akarunk. Egyikünket sem izgatja a házasság, csak egy papír, ha esetleg válás lesz a vége, csak a baj lesz vele, felesleges macera.
Az érdekes, hogy a te párod nem akarja elkapkodni. Mit mond, miért? A gyereket akarta egyáltalán?
Az esküvő meg a többi hacacáré nekem se volt fontos. De mivel párom árva, a papír nélkül senkik voltunk egymásnak és családja sem volt, tehát bármi lett volna, engem irritált a tudat, hogy ő hivatalosan nem a családom és senkihez se tartozik. És ezt mondtam neki is, hogy engem nem érdekel az esküvő, nekem a hivatalos jelzés fontos, hogy tudjam, hogy mi lélekben és papíron is összetartozunk és ezt még a gyerek előtt intézzük el.
Végül megszerveztünk egy ultramini esküvőt, ami nem is igazán volt romantikus meg semmi, csak olyan kis egyszerű, mint mi, és rá egy hétre jöttem rá, hogy egyébként terhes is vagyok. :) Tehát a díszes buli nekem se hiányzik, és nem bánom, hogy nem volt, de az nálam muszáj volt, hogy a "férjemnek" szüljek és nem a "pasimnak".
De ez mi voltunk, mások meg mások.
Ha neked fontos, nyisd ki a szád és mondd meg a srácnak, hogy ha téged akar, akkor elvesz. Ha nem akkor meg mehet isten hírével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!