Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hasonló helyzetben volt...

Hasonló helyzetben volt valami, betegség lett belőle?

Figyelt kérdés

Tapasztalatokra lennék kíváncsi.

22 hetes kismama vagyok a 2.Babànkkal.

Voltunk a 2. nagy ultrahangongos 4D-s vizsgálaton. Ahol a Dr.nő sajnos a 21-es kromoszóma rendellenességre gyanakodott. Mivel, a Pici combcsontja átlag alatt van, nagyon rövid neki, és a súlya sem megfelelő, csak 350gr-ot mutatott a gép.

Nos, gondoltam a genetikàra, mert mi is alacsonyak vagyunk, de mondta, hogy az attól függetlenül is kicsi.

Hozzátette, nem állítja biztosan hogy baj lenne, mivel minden mást rendben tàlat. De, sajnos feltételezhető.

Így 2 héttel kisebb is a Baba, viszont a fogantatás időpontja az biztos. Lányomnàl ilyen probléma nem volt. Úgy hogy nem tudom, ez mennyire mérvadó.

Eddig a saját nőgyógyàszom nem szólt a mérések alatt, hogy Ő látna valamit is, ami gond lenne. Természetesen jövő héten megyek hozzá is, és kikérem a véleményét.

Kicsit aggódok miatta.

Bár bízom a legjobbakban!

Előre is köszönöm a választ! 🙂

2020. júl. 5. 12:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ha nem vetetnéd el amúgy sem akkor mindegy.

Megszakításhoz a prena nem elég, ahhoz amniocentesis kell.

2020. júl. 5. 13:34
 12/17 anonim ***** válasza:
Ha nem vetetnéd el, akkor felesleges az amniocentézis, ami vetélést okozhat.
2020. júl. 5. 14:23
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is le volt maradva a babám 2 héttel, utána 3 héttel, a combcsont mérete sokkal kisebb volt, mint lennie kellett volna.

Nekem a súlyát sosem nézték.

Egészségesen született 2720gramm, 46 cm-rel 40.héten császárral.

A párom családjában mindenki alacsony, nagyon sokat közre játszik a genetika.

Mára már 10 éves nagyfiú és lassan elhagy engem (170 cm vagyok egy fejjel alacsonyabb nálam.)

Szóval szerintem nem lesz gond, meg amúgy sem olyan pontosak ezek a vizsgálatok.

Nővéremnek sem lett jó ez a kromoszóma vizsgálat, Down kórt gyanítottak az orvosok, de végül teljesen egészségesen született, mára már 5 éves eleven, rosszcsont kislány.

2020. júl. 5. 16:18
 14/17 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm, hogy leírtad nekem :)

Remélem nálunk is minden rendben lesz 💗

2020. júl. 5. 22:01
 15/17 anonim ***** válasza:

Igazán nincs mit 😊

Minden rendben lesz

Ha voltál a dokinál, írj mindenképpen 😊

Vigyázz magatokra!

2020. júl. 6. 13:33
 16/17 A kérdező kommentje:

Sziasztok :)

A mai mérések alapján nőtt a Baba a múlt héthez képest.

Viszont a Dr.nő azt tanácsolta, hogy kell a teszt. Mivel ahol voltam a 2.trimeszteri vizsgálaton, arra jobban lehet alapozni. Ezért ma le is vették a Harmony tesztet. 1-1,5 hét múlva lesz eredmény.

2020. júl. 8. 20:29
 17/17 anonim ***** válasza:
A 19. heti genetikain már pár napos lemaradásban volt a fiam. És bár egy darabig tartotta, idővel szép lassan egyre jobban lemaradt. 30 hetes voltam mikor felment a vérnyomásom. Toxémia. Utólag már tudtuk, hogy ez volt az oka korábban is a lemaradásnak. Csak akkor még nem volt magas a vérnyomásom. 34 hetesen végül meg kellett születnie. Addigra kb 5 hetes volt a lemaradás. Nem érte el az 1400 grammot sem. De makk egészséges volt és azóta is az, már lassan két éves.
2020. júl. 8. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!