Hasonló helyzetben volt valami, betegség lett belőle?
Tapasztalatokra lennék kíváncsi.
22 hetes kismama vagyok a 2.Babànkkal.
Voltunk a 2. nagy ultrahangongos 4D-s vizsgálaton. Ahol a Dr.nő sajnos a 21-es kromoszóma rendellenességre gyanakodott. Mivel, a Pici combcsontja átlag alatt van, nagyon rövid neki, és a súlya sem megfelelő, csak 350gr-ot mutatott a gép.
Nos, gondoltam a genetikàra, mert mi is alacsonyak vagyunk, de mondta, hogy az attól függetlenül is kicsi.
Hozzátette, nem állítja biztosan hogy baj lenne, mivel minden mást rendben tàlat. De, sajnos feltételezhető.
Így 2 héttel kisebb is a Baba, viszont a fogantatás időpontja az biztos. Lányomnàl ilyen probléma nem volt. Úgy hogy nem tudom, ez mennyire mérvadó.
Eddig a saját nőgyógyàszom nem szólt a mérések alatt, hogy Ő látna valamit is, ami gond lenne. Természetesen jövő héten megyek hozzá is, és kikérem a véleményét.
Kicsit aggódok miatta.
Bár bízom a legjobbakban!
Előre is köszönöm a választ! 🙂
Ha nem vetetnéd el amúgy sem akkor mindegy.
Megszakításhoz a prena nem elég, ahhoz amniocentesis kell.
Nekem is le volt maradva a babám 2 héttel, utána 3 héttel, a combcsont mérete sokkal kisebb volt, mint lennie kellett volna.
Nekem a súlyát sosem nézték.
Egészségesen született 2720gramm, 46 cm-rel 40.héten császárral.
A párom családjában mindenki alacsony, nagyon sokat közre játszik a genetika.
Mára már 10 éves nagyfiú és lassan elhagy engem (170 cm vagyok egy fejjel alacsonyabb nálam.)
Szóval szerintem nem lesz gond, meg amúgy sem olyan pontosak ezek a vizsgálatok.
Nővéremnek sem lett jó ez a kromoszóma vizsgálat, Down kórt gyanítottak az orvosok, de végül teljesen egészségesen született, mára már 5 éves eleven, rosszcsont kislány.
Nagyon szépen köszönöm, hogy leírtad nekem :)
Remélem nálunk is minden rendben lesz 💗
Igazán nincs mit 😊
Minden rendben lesz
Ha voltál a dokinál, írj mindenképpen 😊
Vigyázz magatokra!
Sziasztok :)
A mai mérések alapján nőtt a Baba a múlt héthez képest.
Viszont a Dr.nő azt tanácsolta, hogy kell a teszt. Mivel ahol voltam a 2.trimeszteri vizsgálaton, arra jobban lehet alapozni. Ezért ma le is vették a Harmony tesztet. 1-1,5 hét múlva lesz eredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!