Hasonló helyzetben volt valami, betegség lett belőle?
Tapasztalatokra lennék kíváncsi.
22 hetes kismama vagyok a 2.Babànkkal.
Voltunk a 2. nagy ultrahangongos 4D-s vizsgálaton. Ahol a Dr.nő sajnos a 21-es kromoszóma rendellenességre gyanakodott. Mivel, a Pici combcsontja átlag alatt van, nagyon rövid neki, és a súlya sem megfelelő, csak 350gr-ot mutatott a gép.
Nos, gondoltam a genetikàra, mert mi is alacsonyak vagyunk, de mondta, hogy az attól függetlenül is kicsi.
Hozzátette, nem állítja biztosan hogy baj lenne, mivel minden mást rendben tàlat. De, sajnos feltételezhető.
Így 2 héttel kisebb is a Baba, viszont a fogantatás időpontja az biztos. Lányomnàl ilyen probléma nem volt. Úgy hogy nem tudom, ez mennyire mérvadó.
Eddig a saját nőgyógyàszom nem szólt a mérések alatt, hogy Ő látna valamit is, ami gond lenne. Természetesen jövő héten megyek hozzá is, és kikérem a véleményét.
Kicsit aggódok miatta.
Bár bízom a legjobbakban!
Előre is köszönöm a választ! 🙂
Olvastam már hasonlót korábban, és ott a végül semmi gond nem volt, egészséges baba született.
Mekkora az eltérés? Leírnád a mért értékeket?
Külföldön élünk, és itt sajnos semmilyen leletet nem adnak az ember kezébe. Hanem küldik tovább az orvosomnak. Minden egy rendszeren fut.
Emiatt sajnos nem tudom pontosan. Annyit mondott, hogy átlag alatti a combcsont hossz és a súlya 350gr.
Semmi más szervi eltérést nem észlelt.
Tudom, hogy a súlya is picike.
Ezek hatàrérték alatt vannak sajnos.
Minimum 450gr-nak kellene lennie. Nem értem mi lehet.
Rendesen tàplàlkozom, vitaminokat szedek.
Tény, hogy alig van időm pihenni, egy örökmozgò mellett (1,5 éves a Lányom)
Remélem egészséges 🙏🏻
Én csak a súlyra tudok írni bíztatót.Nekem nagy babám volt, súlyra mindig jóval többre becsülték, nagy súllyal is született, de sógornőm fiát mindig sokkal kisebbre becsülték, 2450g született és teljesen egészséges kisfiú, a mai napig alacsonyabb a súlya a koránál, meg hát olyan kis picike, de szépen fejlődik.
A helyedben addig nem aggódnék, míg az orvosoddal nem beszéltél.Persze tudom, könnyű dumálni, meg én is paráznék, de nagyon-nagyon szurkolok nektek ,hogy minden rendben legyen!
Igazán nagyon szépen köszönöm!💞
A Lányom is 3580-nal született, de Ő annyira aktív már 2 hónapos kora óta, jelenlegi súlya is csak 9kg!
Rengeteget tud enni, de azt egyből lemozogja.
Ő született a legnagyobb súllyal a családban. Eddig mindenki, 3000gr vagy jóval alatta volt.
Lányom példàjàból aggaszt a súlya. De tudom, az behozhatò :)
Vele a szűrések alatt minden rendben volt, kivéve a combcsont hossz, de határértéken belül mozgott.
Szerdán megyek a nőgyógyászomhoz.
Szeretnék csináltatni Harmony prenatális tesztet. Ezt a Lányomnàl megcsinàltattam, mivel már volt misseb ab-om, és a évekig vártunk a kislányomra, orvosi beavatkozással fogant meg. De a Ő, aki szintén kislány 😊 teljesen spontàn és jött, mint a gyors vonat 🙂
Bízom benne, hogy egészséges, ha már ennyire jönni szeretett volna💗🙏🏻 ha ne adj Isten még sem, akkor sem vetetném el. :)
Köszönöm szépen!
Várom már nagyon a szerdát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!