Terhességi cukros kismamák, mennyire szigorú diétát tartotok?
Sógornőmnek is magas lett a terhelése (nem vészesen, de azért magasabb mint kene). Eleinte az orvosa tanácsait követte, kevesebbet evett, lecserélte a lisztet, elhagyta a cukrot stb. Jók is lettek a cukor értékei, bár nem kellett rendszeresen mérnie. Aztán egy idő után valami Facebook csoportba lépett be. Azóta mindent lemér, két gerezd narancsot is. Állandoan sír, panaszkodik, hogy csupa rosszízű ételt kell ennie, és már semmi öröme az evésben. A családban szinte mindenkivel összeveszett már, mert nem főznek neki külön, ha vendégségbe jön. És sokat jön. Legutóbb pedig rámkiabálta, hogy ő ezerszer jobb anya lesz mint én, mert ő mekkora áldozatot hoz a babája egészségéért.
Az orvosra természetesen nem hallgat. Szerinte az orvos nem ért a diétához, csak a laikus Facebook anyukák.
Érdekelne más hogy csinalja? Normális ez, hogy ennyire tönkre kell tennie a saját és mások életét?
Senki nem gúnyolja. És úgy teszi tönkre magát ahogy akarja . De igenis van hozzá közöm, ha eljön hozzám és hepciáskodik, hogy nem mértem le az amúgy kulon neki készített ételt. Van hozzá közöm, ha anyám sírva hív fel, hogy a kukába dobta a neki vett diétás nasit. Vagy mert utasítja anyámat, hogy próbáljon már meg olyat főzni, amit megehet ő is (együtt laknak). Vagy ha a tesóm panaszkodik, hogy csináljak már valamit a feleségével, mert teljesen meg van őrülve, és már az ő idegei is kikészülnek. És hogy bár nagyon várták a babát, de már a tesóm is úgy gondolja, ha előre látta volna, hogy idegileg rámegy a felesége, akkor inkább nem vállalt volna gyereket. És pont mert alapból imádtam a sógornőmet, nagyon nehéz elfogadni, hogy így látjuk. És hogy sírógörcsöt kap a diétás kajától, és még inkább a rendestől.
Ha szerintetek ez normális hozzáállás és egy terhességi cukorba bele kell őrülnie egy egész családnak, akkor rendben, elhiszem. De mint mondtam, nekem is volt és valahogy sikerült normális határokon belül maradnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!