Egy nem tervezett gyerek nevelésének mik lehetnek a következményei?
Fogamzásgátló mellett estem teherbe, nem tudom hogy hogyan. Nem is akartam soha gyereket, még kicsi koromban se babáztam sose.
A párom örült neki, én annyira nem. Olyan pár napra rá nem tudom megmagyarázni, hogy miért, de átkapcsolt az agyam, elkezdtem babaruhákat nézegetni, babavideókat néztem, hogy kell fogni, hogy kell fürdetni, pelenkázni, stb.
A gyerekvállalás mellett döntöttünk. Ha fogalmazhatok így teljesen átálltam az anyaságra, és várom a picit. Ennek lehet valamilyen negatív következménye? Lehet olyan, ami miatt azt fogja érezni, hogy ő egy nem tervezett gyerek? Nem akarom, hogy érezze, hogy eleinte nem akartam és egy lelkinyomorék legyen.
Nalunk tervezett volt (en azt hittem hisz megbeszeltuk ea tudatosan vallaltuk)de a 7.honapban elhagyott a ferjem, mondanom sem kell az utolso 2 honapot vegigsirtam es vegigidegeskedtem, kisse erzekeny gyerek lett de alapvetoen nem befolyasolja a kinti letet, hisz idekint en nagyon szerettem es azota is teszem.
Egyreszt mar terhesseg alatt atkapcsoltal, masreszt odakint is ketten varjatok, egyetertesben. Nagyon jol indul majd az eletben erzelmileg, ebben biztos vagyok!
Nem lesz semmi baj.
Az életnek adtatok elsőbbséget, ez a jó döntés. Gratulálok! 😊
Ahogyan megfigyelted már a testünk egy csodálatosan müködő alkotás. Képes a kisebb problémákat önállóan gyógyítani, helyreállítani. Nem kell koncentrálnod arra, hogy dobogjon a szíved, vagy, hogy levegőt vegyél, stb.
A gyermeked fogantatásával, te anya, a párod apa lett. Aktiválódott a szervezetetekben, a "szülővé válunk program". Igen, nem tévedés az apában is fontos változások zajlanak a 9 hónap alatt. Amikor megszületik és már a kezetekben lesz ez a drága ajándék, akkor fokozódik az emberben ennek a csodának a hatása. Nem szülőként születünk, de azzá válunk. Igen vannak akik elhanyagolják ezt az életfeladatot, de sokan élnek a lehetőséggel, mint Te is, hogy felkészülnek, utánna néznek, hogyan lehet a szülői szerepet jól csinálni.
Nem tudja senki tökéletesen csinálni, de nem is az a fontos. Ti tegyétek meg a tőletek telhetőt. Szeressétek egymást, mert a gyereknek mindennél többet jelent a szeretett légkörben nevelkedni. Ott ahol a szülők között szeretet van ott még a szükség sem tud nagy kárt tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!