Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi baja lesz a magzatnak, ha...

Mi baja lesz a magzatnak, ha az anyuka nem cukorbeteg, de sok édességet eszik?

Figyelt kérdés
A nővérem 8 hónapos terhes (én 7 hónapos), és nagyon sok édességet eszik. Simán lemegy egy nap két tábla csoki, mellé még egyéb édességek. Amikor szóvá teszem, mindig azt mondja, hogy a terheléses cukorvizsgálaton is nagyon jók voltak az eredményei, és otthon is szokta mérni, és akkor is jók. Erre szoktam válaszolni, hogy szerintem ez nem tesz jót a babának és most nem csak magára kellene gondolnia, nem igaz, hogy nem bírja már ki ezt a kis időt. Ilyenkor jön a kérdés, hogy konkrétan mi bajt okoz a sok cukor a kicsinek? Ezért szeretném tudni a választ, hogy végre észhez tudjam téríteni. Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

2020. jún. 26. 14:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem voltam az.
2020. jún. 26. 15:25
 12/18 anonim ***** válasza:
83%
Ha nem cukorbeteg, akkor a babának ettől baja nem lesz. Mondjuk nem is használ neki, de ha nem lennék GDM-es, szerintem én sem figyelnék oda annyira, hogy milyen minőségű kaját viszek be. Más kérdés, hogy ő maga fog így borzasztóan meghízni (+ növeli a magas vérnyomás esélyét, túlsúllyal meg nehezebb lesz az utolsó hónapokat átvészelnie), ami sem neki, sem az újszülöttnek nem jó.
2020. jún. 26. 15:31
 13/18 anonim ***** válasza:
94%

Nem lesz semmi baja, ha egyébként egészséges a kismama

De utána nagyon szenvedni fog, amikor le kell adni a kilókat

2020. jún. 26. 15:34
 14/18 anonim ***** válasza:
73%
Inkább egészséges szénhidtratot kellene fogyasztani, hogy jol lakjon a kismama, persze lehet edességet enni, de nem nagy mennyisegben. Nem kötekedni akarok, én sokkallom azt a mennyiséget. Én is estem bűnbe, de nem ennyire.🤷‍♂️
2020. jún. 26. 15:36
 15/18 anonim ***** válasza:
42%
Ha nem cukorbeteg a babának nem lesz semmi baja. A plusz kilóit meg nem neked kell leadnod, hanem neki.
2020. jún. 26. 18:13
 16/18 anonim ***** válasza:
80%

Csak annyi lesz, mint nálam a sok édességtől 30kg plusz és magas vérnyomás a hízástól.

Most a másodiknál teljesen máshogy csinálok mindent. Így is feljön pár kg de nem észrevehető.

2020. jún. 26. 19:55
 17/18 anonim ***** válasza:
36%
Semmi.
2020. jún. 26. 20:46
 18/18 anonim ***** válasza:
69%
Egész terhességem alatt édességmániás voltam , a terheléses cukrom tökéletes lett , a baba tökéletesen fejlődik , magzatvízmennyisége teljesen átlagos, nem lett magas a vérnyomásom és még csak brutális plusz súlyom sem..pedig volt h fagyira ettem tiramisut és arra még kekszet...a magzatvíz mennyiségének egyébként semmi köze ahhoz mennyi édességet eszel , nem tudom ki volt az az agyoniskolázott orvos aki ilyet mondott..Nem véletlen kíván amúgy egy kismama azt amit , a szervezetnek szüksége van bizonyos vegyületekre , annak megfelelően kíván meg dolgokat. Nálam ez teljesen szakaszos volt , pár hétig csak a zöldség vagy csak az édesség csak gyümölcs stb..most a 39. Hétben vagyok és jóformán 2 napja csak a vajas piritós amit megtudok enni,mert csak azt kívánom. Semmi baja nem lesz az édesség evéstől egy kismamának ,ha nem cukros vagy nem hízékony.
2020. jún. 27. 03:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!